FOTO: PUST 2016. – Tisuću zvončara i pet tisuća posjetitelja na 21. Zvončarskoj smotri @ Matulji

zvoncarska_smotra_stacion_matulji_2016 (64)

Nakon maškara, krenuli su i zvončarske grupe, s visoko podignutim baltama i uz zaglušujuću buku stotina zvona. Dio fotografija sa starta Zvončarske smotre možete naći u našoj velikoj foto-galeriji, a ostatak objavljujemo uskoro.

zvoncarska_smotra_stacion_matulji_2016 (83)

Matulji – Zvončarska smotra u Matuljima, koja još traje, okupila je oko tisuću zvončara iz matuljskih mjesta, te susjednih gradova i općina, ali i nešto udaljenijih predjela Hrvatske i Slovenije, a u prolasku kroz matuljski centar pratilo ih je desetak tisuća očiju i slušalo desetak tisuća ušiju.

Uobičajenom rutom od Štacijona prema parkiralištu kraj Konzuma prve su prošle maškare, i to miće maškarice Dječjeg vrtića Matulji nakon kojih su se spustile i sve matuljske maškarane skupine, pri čemu su ”počasno mjesto” imale Mučićeve maškare koje ove godine slave pola stoljeća postojanja.

Nakon maškara, krenuli su i zvončarske grupe, s visoko podignutim baltama i uz zaglušujuću buku stotina zvona.
Fotografije sa starta Zvončarske smotre možete naći u našoj velikoj foto-galeriji.
.

zvoncarska_smotra_stacion_matulji_2016 (36)

Zvončarska smotra još uvijek je u tijeku, pa stignete skočiti do Matulja i pogledati preostale zvončarske skupine u njihovom nastupu, a nakon toga zabaviti se uz Maura Staraja i La Bandu.

Veselo će biti i navečer, i to na čitavom liburnijskom području – u lovranskom restoranu Kvarner od 20 sati kreću pusni tanci, a u isto vrijeme Dule i Bonaca od nastupaju u kavani hotela Bristol, dok će u Matuljima Mustafi ponovo šibati polke i valcere u Hangaru od 21 sat. U domu Jušići pusni judi zabavljat će Pumpa band, bina Maškaranog centra Permani rezervirana je za Lady Lunu i D’Beni band, a pusna štala u Staroj pošti parićuje tanac uz Brevis band.

stacion_zvoncarska_smotra_2016_matulji_dondolasi_zvoncari

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!