FOTO: Rolls Royce Silver ghost – skupocjeni ljepotani mamili uzdahe @ Opatija, Mošćenička Draga

rolls_royce_silver_ghost_opatija

Tura koja broji oko 110 sudionika startala je iz Beča i vozi se na relaciji Beč – Opatija – Beč preko Slovenije, a prvi se put održala 1913. godine pa tako ove godine slavi značajnu, okruglu 100. obljetnicu postojanja.

Opatija – U sklopu povijesne ture Rolls Roycea kroz Alpe, od Austrije do Hrvatske koja je startala u Beču, 42 oldtimer vozila Rolls Royce, marke Silver Ghost, jučer su stigla u Opatiju. S vozačima Rolls Roycea jučer su se od Opatije do Mošćeničke Drage provozili britanski veleposlanik David Slinn, zamjenik opatijskoga gradonačelnika Fernando Kirigin te predstavnici medija, gdje su ih na terasi hotela ‘Mediteran’ dočekali predstavnici Općine Mošćenička Draga.

Fernando Kirigin s članskom iskaznicom

Fernando Kirigin s članskom iskaznicom

Prema informacijama koje smo saznali u razgovoru s vlasnicima vozila saznali smo da su u Opatiju stigla vozila proizvedena 1913. godine, kao i posebna serija proizvedena za ovu obljetnicu, od koje se jedno vozilo nalazi u posjedu britanske kraljice. Cijene automobila kreću se od 200 tisuća do milijun funti, a gume im po narudžbi još uvijek proizvode dvije renomirane tvornice.

Po povratku u Opatiju održano je prigodno druženje uz popratni program u kojem su nastupili članovi Folklornog ansambla Zora, Mažoretkinje grada Opatije, Puhački orkestar Lovran i ženska klapa Volosko. Tom prilikom sve prisutne je pozdravio predsjednik ‘The 20 Ghost Cluba’ sir John Stuttard, koji je ujedno iskoristio priliku i zamjenika opatijskog gradonačelnika Fernanda Kirigina učlanio u njihov ekskluzivni klub.

Organizatori ovog zanimljivog zbivanja su Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH i Grad Opatija.

[nggallery id=808]

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Liburnija.net

error: Content is protected !!