FOTO: Ružna slika turističke destinacije – Košići zatrpani kućnim otpadom, od pelena do starog ulja @ Opatija

Osim što takav pristup stvara prilično nelijepu sliku turističke destinacije, mogao bi ubuduće donositi i ozbiljne kazne za prekršitelje. Nekoliko tako zatrpanih košića zabilježilo je i naše oko kamere…

Opatija – Košići u centru Opatije često služe za odlaganje otpada kojem u njima nije mjesto. Iako se radi o kantama male zapremine, pogodnima za ostavljanje usputnih otpadaka, odnosno „sitnog smeća“, građani Opatije često ih koriste kao baje za komunalni otpad, ostavljajući u njima svoje kućno smeće – od prljavih pelena do starog ulja.

Osim što takav pristup stvara prilično nelijepu sliku turističke destinacije, mogao bi ubuduće donositi i ozbiljne kazne za prekršitelje. Iako je i dosad postojala mogućnost da komunalni redari kazne one koji nepropisno odlažu otpad ako ih se uspije identificirati – a to i nije tako teško, s obzirom da mnogi bacaju i poštu sa svojim imenom i adresom – novi sustav gospodarenja otpadom, definiran zakonskim propisima, strože će regulirati nepropisno „zbrinjavanje“ nekorisnog otpada.

Iako Opatijci za situacije u kojima se diljem grada – u Opatiji ima više od 420 košića – može vidjeti košiće natrpane raznim kućnim otpadom ili „ukrašene“ zakačenim vrećicama krive Komunalac i njegove djelatnike, liburnijsko komunalno društvo zapravo svakodnevno, radnim danom i vikendom, prazni sve ove spremnike. No, vrlo brzo zapune ih nedozvoljeni otpadci – čak i kad se u blizini nalaze bidoni.

Nekoliko tako zatrpanih košića zabilježilo je i naše oko kamere…

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!