FOTO: SBK Pešekani nastavljaju s berbom odličja @ Radeče, Zagreb

SBK_Pesekani_Radeca_zagreb_2015_2

Posebno valja istaknuti nastup Matea Šepića koji je ovoga puta nastupao u jačoj U18 kategoriji gdje je bio uvjerljivo najmlađi natjecatelj. Kako je bilo na natjecanju pogledajte u fotogaleriji na ovome linku

Ičići – Vikend iza nas, točnije subota 20. i nedjelja 21. lipnja bio je iznimno uspješan za igrače Speed badminton kluba Pešekani. Opatijski speed badmintonaši u dva su dana nastupili na dva različita turnira i zabilježili vrlo dobre rezultate.

SBK_Pesekani_Radeca_zagreb_2015_3

Najprije je na redu bio turnir službenog naziva ISBO Speed badminton Radeče open 2015. Turnir jačine 250 bodova održao se u sportskoj dvorani u Radeču u organizaciji Speed badminton kluba Radeče. Natjecanje je okupilo 50-tak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije i bodovalo se za svjetsku ISBO rang listu.

SBK Pešekani su na ovom turnir nastupili u sastavu: Gala Zukić (U14), Mateo Šepić (U18), Zdravko Škarica i Marin Ružić (Open), Jasmin Zukić, Vlatko Franović i Damir Barišić (+40). Gala Zukić odličnim je nastupom u Radeču ponijela naslov najboljeg Pešekana drugim mjestom u svojoj kategoriji, dok su vrlo dobre nastupe i rezultate ostvarili Jasmin Zukić i Mateo Šepić osvojivši treća mjesta u svojim kategorijama. Posebno valja istaknuti nastup Matea Šepića koji je ovoga puta nastupao u jačoj U18 kategoriji gdje je bio uvjerljivo najmlađi natjecatelj. Mateo je vrhunskom igrom u polufinalu protiv prvog igrača svijeta Jaše Jovana zamalo izgubio u napetom meču u tri izjednačena seta. Mladi Rukavčan ovim je nastupom potvrdio dobru formu i veliki talent te je dokazao da se ravnopravno može nositi sa starijim igračima u ovoj iznimno jakoj kategoriji. Zajedno sa Slovenkom Anjom Rutar, Mateo je također uspješno nastupio u konkurenciji mix parova gdje je hrvatsko slovenski par osvojio treće mjesto.

SBK_Pesekani_Radeca_zagreb_2015_1

Ostali Pešekani svoje su nastupe okončali u grupnoj fazi turnira. Pobjedu je u open kategoriji odnio domaći igrač Robi Titovšek dok je naslov najboljeg u +40 kategoriji odnio Bojan Jerman iz Trbovlja.

Nedjelja je bila rezervirana za 6.ISBO Speedminton Remetinec open 2015. Turnir je u organizaciji SBK Zagreb održan na sportskom igralištu u Remetinečkom gaju. Nacionalni turnir jačine 100 bodova okupio je tridesetak natjecatelja u 5 kategorija. SBK Pešekani na ovom su turniru predstavljali: Gala Zukić (U14), Mateo Šepić (U18), Vedran Ružić i Marin Ružić (open).

Gala Zukić osvojila je prvo mjesto u U14 kategoriji, Mateo Šepić bio je treći u U18 dok su braća Ružić osvojila treće (Marin) i drugo mjesto (Vedran) u najjačoj open kategoriji. Pobjedu u toj kategoriji odnio je domaći igrač Nikola Kučina. Turnir je po svojoj tradiciji bio otvoren i za rekreativce dok se druženje uz iće i piće nastavilo i dugo nakon završetka službenog dijela turnira.

SBK_Pesekani_Radeca_zagreb_2015

Pobjednici po kategorijama Radeče 250:

OPEN: Robi Titovšek SLO
+40M: Bojan Jerman SLO
U12M: Andraž Starina SLO
U12F: Lorena Tomečak HRV
U14M: Borna Petak HRV
U14F: Lori Škerl SLO
U18M: Jaša Jovan SLO
U18F: Rebeka Škerl SLO
MIXED DOUBLES: Šušteršič/Keber SLO

Pobjednici po kategorijama Remetinec 100:

OPEN: Nikola Kučina
+50M: Robert Kopun
U12MIX: Lorena Tomečak
U14M: Borna Petak
U14F: Gala Zukić
U18M: Nikola Kučina

Kako je bilo na natjecanju pogledajte u fotogaleriji na ovome linku

Tekst i foto: Marin Ružić / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!