FOTO Snaga duha i tijela: Triatlonci na prvenstvu Hrvatske plivali 750 metara, biciklirali 20 kilometara i trčali još četiri @ Preluk

Fotogaleriju ovog zahtjevnog natjecanja zabilježio je i naš fotoreporter, a možete ju pogledati na ovom linku.

Preluk – Preplivati 750 metara, zatim 20 kilometara voziti bicikl i na kraju otrčati četiri kilometra – osnova je to triatlona, sportske discipline namijenjene samo najizdržljivijima, a upravo su to bili zahtjevi koji je pred sudionike postavio Triatlon klub Matulji.

Naime, jučer je u organizaciji ove sportske udruge koja djeluje od 2010. godine i broji sedamdesetak članova, na Preluku održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint triatlona, uvršteno i u međunarodni »Alps Adriatic Triathlon Cup«.

Uz seniore, natjecale su se i mlađe kategorije, no u nešto „olakšanim“ uvjetima, koji većini ljudi što se bave ovim sportom i dalje izgledaju jednako nedostižno – tako su se kadeti natjecali u supersprint triatlonu, gdje su morali preplivati 375 metara, voziti bicil 10 kilometara te otrčati još dva.

Za najmlađe, bio je organizirana utrka u aquathlonu, gdje su organizatori kombinirali dionice plivanja od 50 i 100 metara te trčanja od 500 metara i kilometra, ovisno o dobi djece.
Fotogaleriju ovog zahtjevnog natjecanja zabilježio je i naš fotoreporter, a možete ju pogledati na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!