FOTO U centru Gervais održana kazališna predstava Oleanna

FOTO U centru Gervais održana kazališna predstava Oleanna

Foto: David Kurti / Foto Luigi

Od svoje praizvedbe 1992. godine na Cambridgeu Oleanna svojom oštrinom uvijek iznova oduševljava kritiku i publiku.

Opatija – U intimnoj atmosferi na samo ‘metar od publike’ Putujuće kazalište i scena Ribnjak iz Zagreba prošlog petka opatijskoj publici izveli su predstavu Oleanna.

Od svoje praizvedbe 1992. godine na Cambridgeu Oleanna svojom oštrinom uvijek iznova oduševljava kritiku i publiku. Praizvedbu su igrali poznati američki glumac William H. Macy i Rebecca Pidgeon, a 1994. godine učinjena je i filmska adaptacija, dok u hrvatskoj verziji igraju Darko Stazić (Profesor John) i Sara Stanić (Studentica Carol).

David Mamet jedan je od najvažnijih suvremenih dramatičara koji je svojom predstavom Oleanna dotaknuo neke od najvažnijih tema današnjeg društva: manipulacija ljudima i odnos moći. Jedno nasuprot drugog, profesor i studentica, u nekoliko naizgled mirnih razgovora prolaze od zainteresiranosti za studentičin rad do pokazivanja naklonosti u pozivu profesora na ponovni susret te optužbi za neprimjeren odnos, do završnog fizičkog nasrtaja isprovociranog profesora na studenticu i sasvim neizvjesnog kraja.

U Centru Gervais Održana Kazališna Predstava Oleanna

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!