FOTO: U Opatijskoj gimnaziji održano Državno natjecanje iz latinskog i grčkog jezika

drzavno_natjecanje_latinski_grcki_2015_gimnazija_eugena_kumicica

U vrijeme pisanja testa za mentore je organizirana radionica Hot Potatoes koju je vodila profesorica Sandra Šalamon te predavanje profesorice Barbare Turin – Suradničko učenje, učenje u timu i obrnuta učionica. Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

drzavno_natjecanje_latinski_grcki_2015_gimnazija_eugena_kumicica_1

Opatija – Na nedavno završenom 28. Državnom natjecanju iz latinskog i grčkog jezika, u 6 kategorija natjecali su se učenici hrvatskih osnovnih i strukovnih škola te gimnazija. Ukupno 64 učenika u pratnji 32 mentora posjetilo je naš grad koji su razgledali u pratnji Branke Radetić, prof. i našeg bivšeg učenika Jana Popovića. U vrijeme pisanja testa za mentore je organizirana radionica Hot Potatoes koju je vodila profesorica Sandra Šalamon te predavanje profesorice Barbare Turin – Suradničko učenje , učenje u timu i obrnuta učionica.

Svečano otvorenje održano je u opatijskom hotelu Palace-Bellevue, a u programu su sudjelovali učenici opatijske gimnazije. Zbor škole predstavio se hrvatskom tradicijskom pjesmom ”Naranča“, a scenska radionica izvedbom pjesme ”Dragi Gervaisu“ Zorana Kompanjeta koju je predstavio Mateo Rudan, koji je ujedno bio i voditelj programa otvaranja i zatvaranja. Učenici 1.a razreda pripremili su skeč IN HORTO ABBATIAE / in horto Abbatiae (U opatijskom vrtu) u kojem je prikazana karakteristična obiteljska situacija.

drzavno_natjecanje_latinski_grcki_2015_gimnazija_eugena_kumicica_2

Na zatvaranju opatijski gimnazijalci izveli su instrumental jazz suitu Dmitrija Šostakoviča, a učenici prvog i drugog razreda te nekoliko učenika Prirodoslovno-matematičke gimnazije iz Rijeke za kraj su pripremili debatu HODIERNVS ROMANVS / Hodiernus Romanus (suvremeni Rimljanin). Debatom su se dotaknule sljedeće teme: poštenje, upornost, mobilna komunikacija, društvene mreže, radost i odmor. U petak, 17. travnja natjecatelji i mentori posjetili su riječki Astronomski centar, a zatim su se uputili svojim kućama.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!