FOTO: Uzbudljiva večer borbi okrunjena pobjedama Brestovca i Delije @ Opatija

ffc_2_final_futures_opatija_2014_1

Delija se za svoju pobjedu u MMA ‘‘superfightu’‘ morao pomučiti. Iako je njegov protivnik Ruben Wolf slovio kao autsajder, vrlo se brzo pokazalo kako je Nijemac iskusan i opasan borac – praktički čitavu prvu rundu proveo je ‘‘na leđima’‘, dobro se krećući na parteru i apsorbirajući Delijine udarce, da bi pred sam kraj iscrpljujućih pet minuta krenuo u protunapad. Sljedeći krug FFC kvalifikacija u Opatiji održava se početkom rujna, a veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku…

ffc_2_final_futures_opatija_2014

Opatija – Mladen Brestovac i Ante Delija uspješno su odradili svoje mečeve u Opatiji, u kojima su se pojavili kao nositelji ‘‘superborbi’‘ večeri u drugom ovogodišnjem izdanju FFC Championship natjecanja. Delija je pritom imao puno teži posao, budući da je meč Brestovca i Tomasa Pakutinskasa prekinut nakon 36 sekundi zbog slomljenog ručnog zgloba litavskog borca. I Brestovac i Pakutinskas ušli su žestoko u svoju borbu, razmijenjujući otvoreno udarce, a u jednoj takvoj razmjeni stradala je ruka Brestovčeva protivnika, stoga se hrvatski borac okitio pobjedom tehničkim nokautom u kick-boksing meču večeri.

Delija se, pak, za svoju pobjedu u MMA ‘‘superfightu’‘ morao pomučiti. Iako je njegov protivnik Ruben Wolf slovio kao autsajder, vrlo se brzo pokazalo kako je Nijemac iskusan i opasan borac – praktički čitavu prvu rundu proveo je ‘‘na leđima’‘, dobro se krećući na parteru i apsorbirajući Delijine udarce, da bi pred sam kraj iscrpljujućih pet minuta krenuo u protunapad. Na početku druge runde činilo se da se Delija ‘‘ispuhao’‘ te da će Wolf preuezti inicijativu, no hrvatski je borac ipak vještom taktikom uspio Nijemca uhvatiti u ‘‘giljotinu’‘ i davljenjem ga natjerati da preda meč.

ffc_2_final_futures_opatija_2014_2

Dvije zanimljive borbe bile su tek kruna atraktivnog dana koji je bio ispunjen borilačkim sportom. Osamdesetak natjecatelja iz čitave regije od samog je jutra tražilo plasman u finalne borbe koje su se odvijale navečer, pa su borci koji su se pojavili u finalu pred oko tisuću gledatelja u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković iza sebe imali već dva iscrpljujuća dvoboja. No, iako su pokazivali znakove umora, nije bilo odustajanja jer u igri je bio veliki ulog – pobjednici svake od četiri opatijske izlučne večeri plasirat će se u veliko finale koje će se održati u prosincu, a najbolji među njima potpisat će ugovor za Final Fight Championship, jednu od najboljih europskih borilačkih organizacija.

Publika je tako imala priliku svjedočiti deset vrlo napetih finalnih borbi, po pet u K1 i MMA kategoriji, no najveću reakciju izazvao je meč Pleurata Smajlija (HRV) i Asmira Sadikovića (BIH) u kategoriji do 84 kilograma MMA stilom.

ffc_2_final_futures_opatija_2014_3

Nakon dvije i pol krvave minute nevjerojatno brutalne i otvorene borbe, Smajli je uspio krošeom nokautirati protivnika iako mu je zbog ranijeg udarca jedno oko bilo potpuno zatvoreno! U ostalim borbama slavili su Jasmin Ilijaš (HRV) u kategoriji do 70 kilograma, Darijan Majić (HRV) u kategoriji do 77 kilograma i Martin Batur (HRV) u kategoriji do 93 kilograma.

Uzbudljivih mečeva nije nedostajalo niti u K1 skupini, u kojoj su slavili Finko Barišić (HRV) u kategoriji do 70 kilograma, Jasmin Bajrović (HRV) u kategoriji do 77 kilograma, Matijas Barić (HRV) u kategoriji do 85 kilograma, Andrija Lekić (HRV) koji je u kategoriji do 91 kilograma odlukom sudaca nakon iscrpljujuće tri runde ‘‘makljaže’‘ slavio nad Mitrom Dugalićem (SRB), te Dino Belošević (HRV) u ‘‘teškoj’‘ kategoriji.

Sljedeći krug FFC kvalifikacija u Opatiji održava se početkom rujna, a veliku fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!