FOTO: Vatromet dobre glazbe i zabave za finale 105. godišnjice lovranske glazbe

I ove godine je Puhački orkestar Lovran „do daske” napunio lovransko kino Sloboda. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Lovran – Veselo je prekjučer bilo u lovranskom kinu. Kako skoro svi stanovnici Lovrana a i šire znaju, taj datum je već od početka sedamdesetih godina rezerviran za novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran.

Ove godine je povod bio još svečaniji, jer je to bio glavni koncert kojim se obilježava 105 godina od prvog nastupa ovog orkestra.

Kao i ranijih godina, lovranski orkestar je publici predstavio niz novih skladbi koje je uvježbao tijekom jeseni i ispeglao na visinskim pripremama koje tradicionalno održava u dvorcu Stara Sušica. Sigurno je planinski zrak dobro djelovao na ovo društvo, jer su zvučali poput profesionalnog glazbenog sastava. U svom repertoaru su predstavili raznolikost glazbenog interesa, te su se okušali u više glazbenih stilova, od ozbiljnijih baroknih melodija do zanosnih latinoameričkih ritmova. Na više skladbi su se u solo dionicama istaknuli članovi, od kojih su neki tek osnovnoškolci.

Kako su fanovi Lovranskih puhača već naučeni na glazbeni spektakl za kraj godine, ni ovaj puta nisu razočarani; kao gosti su nastupili Duško Jeličić, Josip Pepi Forembacher i klapa Kastav, a posebne ovacije je zaslužio nastup Maura Staraja koji je skupa s orkestrom izveo splet svojih uspješnica.

Na samom kraju mu se pridružio i Orhan Sali te se cijelo kino odvidevalo uz hit Lampadine.

– Jako smo zadovoljni da smo na ovakav način ispratili našu 105. godišnjicu djelovanja. Najbolji je to dar za naše članove koji su naporno vježbali i radili da bi se ovaj događaj ostvario, a i za publiku koja nas voli i prati. Zahvalni smo i našem novom dirigentu, Borisu Mohoriću, koji nas je uvjerio da mi možemo izvesti ovaj zahtjevni repertoar na profesionalnoj razini i pomogao nam da to i ostvarimo. Ovo je bilo više od koncerta, ovo je bio pravi performans na kojem su osim odlične glazbe posjetitelji se mogli i dobro nasmijati, a tu nam je pomogao Dražen Turina – Šajeta, koji je humorom začinio naš nastup i sve skupa pretvorio u show program, izjavio nam je David Kurti, član orkestra.

U sklopu ove velike obljetnice, Sabor kulture dodijelio je i niz priznanja dugogodišnjim članovima orkestra: za 45 godina aktivnog članstva nagrađen je Valter Zuljani, 55 godina Radovan Trinajstić i 60 godina David Palmić.

Ovim koncertom Lovranci nisu završili svoju glazbenu godinu. Još spremaju završni Silvestarski koncert ispred lovranske općine 31. prosinca od 11:40 nadalje, a 2018. će započeti radno, na novogodišnjoj zdravici opatijskog gradonačelnika u hotelu Kvarner.

Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!