FOTO, VIDEO Bogatim programom za sve uzraste nastavljeno obilježavanje Božićne šetemane @ Matulji

Ples umirovljenika, eko sajam, dobra ruka za prvašiće, samo su neki od programa koji su tijekom posljednjih dana održani u Matuljima.

Matulji – Druženjem građana i prigodnom ”javnom marendom” održanom prošle subote na trgu pred općinskom zgradom nastavljen je ovogodišnji program Božićne šetemane u Matuljima. Uz čestitke i dobro raspoloženje, građani i predstavnici općinske vlasti nazdravili su čašom vina te se počastili bogatom trpezom na kojoj su se našle brojne morske delicije.

Dodatnu zanimljivost ovom druženju dao je i Adventski sajam u organizaciji udruge Žmergo na kojem su ponuđeni zdravi proizvodi od maslinovog ulja, meda, aronije, konoplje, pekarski proizvodi, marmelade, mliječni proizvodi… A svi oni koji još nisu obavili blagdansku kupnju, mogli su kupiti neki od kreativnih proizvoda te se zabaviti uz nastup dua Pinky and the brain.

Svemu navedenom prethodila je „Dobra ruka“ za prvašiće u vijećnici uz otvorenje izložbe Likovne udruge Matulji, a dan je okončan koncertom “Božićna harmonija“ Kuda Učka održanim u Crkvi Krista Kralja u Matuljima.

Također, u Hangaru je održano druženje članova Udruge umirovljenika općine Matulji na kojem su se okupili ljubitelji plesa i kolača. U prvom su planu bili su standardni plesovi te čakavska poezija pjesnikinje Rajke Jurdane-Šepić.

Ni mališani nisu mirovali, već su zajedno sa svojim profesoricama i profesorima te mentorima pripremili zanimljive predstave. Glazbeno scensku predstavu “Priča male zvjezdice“ održali su učenici osnovne škole Dr. Andrije Mohorovičića, a ove godine na bini su im se pridružili i profesori te su pjesmom svima poželjeti sretan Božić, dok su u OŠ. Drage Gervaisa izveli predstavu „(D)oživi čaroliju“. Udruga Foliot realizirala je izložbu kreativne radionice „Snježna bajka“ u holu Općine te predstavu jezičnih radionica „U ritmu zvončića“ dok su u Školskoj sportskoj dvorani održali ”Plesnu božićnu priču“ plesnih radionica.

— Do konce godine Općina Matulji će kroz program obrazovanja, 27. prosinca, podržati najuspješnije učenike i studente te podijeliti više od sto stipendija. Po prvi puta u pripremi je i ispraćaj stare godine u podne i to uz koncert Klape Skalin, veliku padelu s plodovima mora koju priprema Udruženje obrtnika Opatija te koncert ansambla Snežnik. Program je i ove godine bogat, raznovrstan i zanimljiv pa Općina Matulji poziva sve da se uz kulturne programe druže opušteno i ovog prosinca te tako svim građanima čestita sretan Božić i Novu 2019. godinu, najavila je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Bogatim Programom Za Sve Uzraste Nastavljeno Obilježavanje Božićne šetemane @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!