FOTO, VIDEO: Dok je pusta situacija ni gusta – Va Mošćenicah visi Ajfonica

Kako je protekla primopredaja ključa i dizanje Ajfonice na pal, pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta i u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Mošćenice – Dizanjem pusne bandjeri i drugu godinu zaredom pusta ženskog roda, pusni judi općine Mošćenička Draga jučer su ušli u peto godišnje doba.
Naime, na pale u Mošćenicama ponovo visi ženski pust, a za što je sve kriva Ajfonica saznat ćemo već za Valentinovo, kada će se pročitati presuda.

Ni dosadna kišica koja je neumorno padala nije omela brojne ljubitelje pusta da se podruže i zabave uz Remix band te krafne, sokove i kuhano vino. Ove godine ulaz u stari grad dodatno je bio ukrašen zahvaljujući trudu vrijednih mještanki, za što su zaslužne gospođe Štroligo, Lazarić i Sinožić.

Predavanje općinskog ključa prošlo je uz uobičajeni škerci, kojeg je općinski načelnik Riccardo Staraj uručio najpoznatijem živom pustu – Gobotu – čime su vlast službeno preuzele maškare.

Pust će trajati do Valentinova, kada nan predstoji spaljivanje, a kako stvari stoje bit će vrlo emotivno. Drago mi je ča nastavljamo tradiciju, ku su započeli naši doajeni, ki su i večeras z nami. Samo bin otel napomenut da je drugo leto 50 let od početka spaljivanja rakete, ča znači da će drugo leto biti još spektakularnije i veće, a morda i otisnemo knjižicu uz pomoć TZ Mošćenička Draga te i tako obilježimo ovu značajnu obljetnicu, kazao je Riccardo Staraj, sad već bivši načelnik općine Mošćenička Draga, koji vlast ponovo preuzima 14. vljače u večernjim satima.

– Vidi se da će biti gusto ovo leto kako i lane. Pridite nan na dan zaljubljenih i pogledajte ča su naše vredne ženskice storile na ulaze va povijesni grad Mošćenice, kazao Lazarić je uime pusnog odbora.

Kako je protekla primopredaja općinskog ključa, pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta i u velikoj fotogaleriji na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!