FOTO, VIDEO: Gobo je osuđen i četrdesetmetarskom raketom lansiran na mjesec @ Mošćenička Draga

Program je otvoren nastupom Liburnijskih mažoretkinja i Puhačkog orkestra Lovran. Ceremoniju spaljivanja i veliko finale s vatrometom u video formatu možete pogledati u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju oproštaja od Gobota uz lovranske puhače pogledajte na ovom linku

Mošćenička Draga – ‘Nisan kriv, nisan kriv’ zijal je Gobo i sinoć prije ukrcaja u raketu i odlaska na još jednu svemirsku avanturu na kojoj će čekati iduću karnevalsku sezonu, koja će biti jubilarna, obzirom da će Gobo druge godine 50 put poletjeti u svemir.

Tom ”izgnanstvu” koje se iz godine u godinu ponavlja na Pepelnicu, prisustvovao je veliki broj ljubitelja karnevala, koji su prije samoga čina spaljivanja rakete mogli pogledati i Smotru pusnih zastava na kojoj su bila zastupljena brojna liburnijska pusna društva, ali i gosti iz Istre te s cijelog Kvarnera, tj. oni kojima je jaka bura dopustila dolazak u Dragu.

Nakon prigodne smotre, posjetitelji su svjedočili sudskom procesu protiv jadnog Gobota koji je na kraju osuđen za ”sve i svašta” – od problema s kaznama koje ispisuje policija i pješacima, preko problema s Piranskim zaljevom, lokalnim izborima koji su prošle godine bili u fokusu svih mještana Liburnije pa do izbora ravnatelja Festivala Opatije i Lučke uprave. Kratki intermezzo učinio je Mauro Staraj & La Banda koji su tom prilikom izveli prigodnu pjesmu ‘Ribajo plivajo, čije su ne znajo’ te Lampadine.

Najspektakularnije spaljivanje Pusta, koje se od ostalih sličnih događanja na Liburniji razlikuje po činjenici da ”živi pust” i nakon njegovog završetka ostaje – živ, bilo je uzbudljivo finale kratke, ali intenzivne ovogodišnje karnevalske sezone, u kojoj su brojna događanja na čitavoj Liburniji ostavila tek malo vremena za predah.

Ipak, nakon tako ”stresnog” perioda za sve pusne jude, slijedi godinu dana odmora od karnevalskih uzbuđenja da bi spremni dočekali ”novu sezonu”. Gobo će u svakom slučaju biti spreman, a loših stvari u svijetu, državi i mjestu koje mu valja ”prišiti” također će biti – ne treba sumnjati – u izobilju.

Po užance druženje je okončano uz bakalar i vino, ali ne u hotelu Marina već u šatoru postavljenom na draškoj plaži, a glazbeni obol cijeloj priči zaokružili su Trio Asi.

Ceremoniju spaljivanja i veliko finale s vatrometom u video formatu možete pogledati u nastavku teksta, dok veliku fotogaleriju oproštaja od Gobota uz lovranske puhače pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!