FOTO, VIDEO: Grobnički dondolaši obahajli sela po Čavji, na stupe visi Gazimir Sinkopa Horvatinčić

Dolazak dondolaša na zadnju štaciju i predstavljanje pusta možete pogledati u priloženom video isječku u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Čavle – Jučerašnjim obahajanjem sela po Čavji Grobnički dondolaši otvorili su ovogodišnji mesopust.

Po užance, prvu subotu nakon blagdana Sveta tri kralja, Grobnički dondolaši kreću u pohod po Grobinšćine, koji starta ispred Čavjanskog doma. U svom pohodu pasali su 18 punktova, da bi prvo obahajanje završili velikim kolom na mjestu s kojeg su i krenuli. Jučerašnjim danom vlast u općini preuzele su maškare, a za sve ovogodišnje nedaće kriv je pusni senator Gazimir Sinkopa Horvatinčić, koji je osim standardnog popisa grijeha kriv ‘ča su tanci va Kastvu, a ne na Čavji’ .

Dondolaši će sutra, od ranih jutarnjih sati, obilaziti susjednu općinu Jelenje, a partenca je s Podkilavca u 10 sati. Grobnički dondolaši će i ove godine sudjelovati na brojnim karnevalskim događanjima.

IVan Lambaša – najdondolaš

Prvi na redu, 20. siječnja je Halubajski karneval, dan kasnije, 21. siječnja Mići dondolaši idu na smotru u Marčelje dok će 27. siječnja gostovati na Kukuljanovu. 2. veljače dolaze nam u Opatiju na Maškarani klapski maraton, dan kasnije odlaze na Samoborski fašnik, a njihovi mlađi kolege, Mići dondolaši u Žejane na Miću zvončarsku smotru.

Premijerno gostovanje na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Lovranu zakazano je za 4. veljače, dok će 10. tradicionalno u posjet Kastvu i Matuljima, dan kasnije sudjeluju na Riječkom karnevalu dok je 13. veljače završno ‘obahajanje po Čavji’ i zatvaranje Mesopusta 2018.

Dolazak dondolaša na zadnju štaciju i predstavljanje pusta možete pogledati u priloženom video isječku u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Predstavljanje mesopusta

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!