FOTO, VIDEO: Izložbom Veliki luster Gorana Štimca nastavljena djelatnost Galerijice @ Matulji

Foto Luigi Opatija, Galerijica Matulji, Izložba Goran Štimac,

Izložba Gorana Štimca bit će otvorena do početka kolovoza, nakon čega će u ”Galerijicu” useliti izložba radova mladog riječkog odnosno matuljskog akademskog slikara Radovana Kunića. Rujan je rezerviran za akademski slikar Zdravko Milić dok će u listopadu izlagati akademski kipar Mirko Zrinšćak. Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Galerijica Matulji, Izložba Goran Štimac,

Matulji – Izložbom akademskog kipara Gorana Štimca započeo je novi izložbeni ciklus matuljske ”Galerijice” koji bi u sljedeća tri mjeseca trebao prikazati radove još trojice vrhunskih suvremenih umjetnika. Brojnim posjetiteljima koji su se okupili u i oko malenog prostora u centru Matulja Štimac se predstavio koncetpm izložbe ”Veliki luster”, suvremene apstraktne skulpture, tehnikom koja je spojila svjetlost i metal.

Goran Štimac spada u red najpriznatijih domaćih suvremenih akademskih slikara, a rođen je 1959. godine u Rijecu. Osim u Hrvatskoj, živio je i radio u Beču, prvenstveno kao scenograf, dok sada predaje kao profesor na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Foto Luigi Opatija, Galerijica Matulji, Izložba Goran Štimac,

Impresivnu izložbenu djelatnost Gorana Štimca čini pedesetak samostalnih izložbi skulptura, slika i crteža te preko stotinu i dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad nagrađen je brojnim nagradama i priznanjima. Njegovi radovi nalaze se u fundusima Moderne galerije Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka te zbirci Hrvatskog suvremenog kiparstva, Slavonski brod.

Izložba Gorana Štimca bit će otvorena do početka kolovoza, nakon čega će u ”Galerijicu” useliti izložba radova mladog riječkog odnosno matuljskog akademskog slikara Radovana Kunića. Rujan je rezerviran za akademski slikar Zdravko Milić dok će u listopadu izlagati akademski kipar Mirko Zrinšćak.

Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!