FOTO, VIDEO: Koledvari u misiji širenja dobrog raspoloženja – Tri kralja obišla sumještane dijeleći blagoslov @ Frlanija, Kastav

Sličnu tradiciju održavaju na Kastvu članovi Muške klape Kastav, koji su jučer po 24. put utjelovili Gašpara, Melkiora i Baltazara te krenuli u koledvanje diljem grada na brege. Video isječak pogledajte u nastavku teksta, a fotogaleriju na ovom linku

Frlanija, Kastav – Tri kralja, koja su jučer, praćena muzikantima i ljubiteljima pusneh užanci, obišla Frlaniju, svojim su sumještanima donijela neprocjenjive darove: dobro raspoloženje potaknuto pjesmom, blagoslov doma i – kalendar udruge „Frlanija pakal – Babulini“.

Tradicionalni đir mjestom na blagdan Sveta tri kralja još je jednom ispunio Gornju i Donju Frlaniju pjesmom, usprkos kiši i lošem vremenu, a domaćini su rado primali vesele čestitare nagrađujući ih nekom sitnicom ili novcem, a ponude ih i vinom i kolačima.

Prilikom posjete, članovi udruge zapjevaju i tradicionalne pjesme, dok jedan od kraljeva pročita proglas u kojem se traži da u svakoj kući ”bude zdravlja, sreći i blagostanja, da Bog blagoslovi onega ki prihaja va ovaj dom i ki z njega zihaja”.

Sličnu tradiciju održavaju na Kastvu članovi Muške klape Kastav, koji su jučer po 24. put utjelovili Gašpara, Melkiora i Baltazara te krenuli u koledvanje diljem grada na brege.

Video isječak pogledajte u nastavku teksta, a fotogaleriju na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!