FOTO, VIDEO: Krcata sportska dvorana uživala na snimanju glazbenog spektakla Lijepom našom @ Matulji

Pusnu tradiciju predstavilo je 10 zvončarskih grupa Općine Matulji te brojne kulturne udruge. Video prilog pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriji na ovom linku

Matulji – U prepunoj sportskoj dvorani u Matuljima brojna publika imala je priliku pogledati trosatni spektakl Lijepom našom. Bogat kulturno zabavni program u kojem su sudjelovali brojni izvođači, otvoren je predstavljanjem zvončara s područja općine Matulji te uvodnim riječima voditelja Branka Uvodića.

Branko Uvodić zahvalio se domaćinima te je napomenuo da se prošlog vikenda izvrsno proveo na Opatijskoj rivijeri. Sve pohvale uputio je Ireni Radovanović na organizaciji Maškaranog klapskog maratona, zatim Duletu na Balinjeradi i posudbi pusne monture te Lovrancima čiji ga se karneval dojmio.

Pusnu tradiciju predstavilo je 10 zvončarskih grupa Općine Matulji, a nastupili su i veliki i mali zvončari. Plesnu kulturu predstavilo je Folklorno društvo Žejane dok su od klapa i zborova nastupili KUD Učka Matulji – zlatne cure koje su osvojile zlato na svjetskom natjecanju u Rusiji, zatim Mješoviti zbor Štorija Rukavac, klapa Skalin, folklorno društvo Zora, KUD Zvir Jelenje, klapa Mirakul iz Veprinca, klapa Kastav i ženska klapa Kamelija.

Prema viđenom klapski maraton ostavio je izvrstan dojam na urednike emisije Lijepom našom, a matuljska publika imala je prilike čuti čak nekoliko pjesama koje su bile izvedene u Opatiji, a gromoglasne aplauze pobrale su muške klape Skalin, Kastav i Mirakul te ženska klapa Kamelija.

U kratkom obraćanju zamjenica općinskog načelnika Eni Šebalj osvrnula se na tradiciju, tri zvona u grbu i sve ono što zvončarska tradicija predstavlja za Matulje.

Publiku su na noge digli Dule i njegova Bonaca, dok je lampadine odvidevala cela dvorana s Maurom Starajem i La Bandom. Vivien Galetta i Voljen Grbac otpjevali su ‘Maškare’, Đani Maršan predstavio se legendarnom pjesmom ‘Bepo Bagulin’ te duetom s Helenom Brajković i pjesmom ‘Večeri boje naranče’.

Vrhunac večeri bio je nastup Maje Šuput s tamburaškim sastavom Fijaker, a uvertiru u njezin atraktivan nastup napravili su Koktelsi koji su osim svojih pjesama izveli i duet s Tamarom Brusić te sa Šajotom koji je svoj nastup otvorio s Barbarom od Koktelsa… Osim spomenutih nastupile su Učiteljice, Joso Butorac, Tri tenora, Mladen Dorić, N.A.S 4, Trio marinero, dok su snimanje uveličali Meštar Toni i kraljica karnevala Iva Ciceran…

Video prilog pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriji na ovom linku

Uskoro opširnije…

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!