FOTO, VIDEO: Opatijka Hana Kadria osvaja indijski modni svijet

FOTO: Naman Gupta photography

– Moj najveći PR je moja mama, koja svima pokazuje moje slike, kroz smijeh zaključuje Hana te ističe kako se nada da će je sljedeći ugovor odvesti u Istanbul. Nekoliko fotografija Hane pogledajte u nastavku teksta, a kako se snašla u glumačkim vodama provjerite u priloženom video isječku u stavku teksta…

Opatija – Mlada Opatijka Hana Kadria uspješni je fotomodel u Indiji, gdje snima za poznate modne kuće i svjetske brendove. Hrabro je odlučila živjeti svoj san te spojila želju za promjenom i ljubav prema putovanjima i modi.

Radila je za Adidas, Benetton, Forever 21, ali i mnoge kineske brendove kao model za odjeću i nakit. Nedavno je nastupila i u spotu Case Banda Full song indijske pjevačke zvijezde Amarita Cheema koji ima preko dva milijuna pregleda na You Tubeu.

FOTO: Mike photography

– New Delhi i Indija su prekrasni i obožavam posao modela, ali Opatija je moj dom. Odrasla sam u Opatiji, tu sam išla u vrtić, osnovnu školu i srednju HT školu, a zatim upisala Ekonomski fakultet u Rijeci, gdje sam završila dvije godine. Tada sam počela osjećati da mi nešto nedostaje, da želim nešto promijeniti i još nešto probati raditi, da želim putovati, vidjeti druge zemlje i upoznati druge ljude i kulture. Za to, naravno, treba poprilično novaca, a modeling mi se ukazao kao odgovor koji bi mogao financirati moj san. Nikada se nisam vidjela kao model ili manekenka, prije nisam niti razmišljala o tome, ali oduvijek me zanimala moda, tako da sam se odvažila i prijavila u jednu londonsku agenciju koja ima ured u Zagrebu. Vrlo brzo stigao je pozitivan odgovor, ponudili su mi ugovor za Indiju i odlučila sam uzeti pauzu na fakultetu te se okušati u nečem sasvim novom. Razgovarala sam s nekoliko djevojaka iz Hrvatske koje rade ili su radile u Indiji i sve su imale lijepa i pozitivna iskustva te sam se spakirala i krenula, kazala je Hana.

Ističe kako Indija ima jaku modnu industriju. Život modela u New Delhiju je lijep, jer tamo cijene taj posao. Djevojke modeli su svugdje dobrodošle, imaju VIP tretman u klubovima, besplatni ulaz, hranu i piće…

FOTO: Mike photography

– Stanujem s dvije djevojke koje se također bave modelingom, jedna je iz Brazila, a druga iz Rusije i one su mi tamo poput obitelji. Kada sam počela raditi, nisam imala iskustva, ali sam se odlično snašla i iznenadila čak i samu sebe, kako sam brzo sve „pohvatala“. Moj adut je što izgledam kao Indijka, ali imam jako svijetlu put, a tamo to vole. Indija je jedan sasvim drugačiji svijet. Najviše me se dojmio prometni kaos, na primjer za put do posla koji bi u normalnim uvjetima trajao najviše pola sata, putujem često i po tri sata. Prometna pravila kao da ne postoje, a zastoji traju satima. Indija je zemlja začina, a curry je zaštitni znak indijske hrane. Ja ne volim začinjenu hranu, pa mi je teško naći nešto po ukusu, ali doma kuhamo same, na snimanjima obično poslužuju internacionalnu hranu, a već smo i našle neke restorane gdje za nas koje ne volimo začine naprave blaže varijante jela, ispričala je Hana te istaknula kako je pizza vrlo česti obrok djevojaka. Zanimljivo je da u Indiji nisu popularne „mršavice“, već je pokoja oblina čak i dobrodošla, tako da djevojke nisu opterećene prehranom, tj. izgladnjivanjem.

Što se pak tiče snimanja, najčešća su ona za prodaju na internetu, gdje se ponekad neprekidno radi i po devet sati, unutar kojih se presvlači i do sto puta. Za izgled Hane i njezinih kolegica brine tim koji čine vizažist, frizer, stilist i fotograf, a ona ističe da iako zna biti naporno, jako joj je sve to zanimljivo i još uvijek neobično.

Na pitanje što kažu njezine prijateljice iz Opatije, Hana odgovara kako samo one bliske znaju da živi i radi u Indiji.

– Moj najveći PR je moja mama, koja svima pokazuje moje slike, kroz smijeh zaključuje Hana te ističe kako se nada da će je sljedeći ugovor odvesti u Istanbul.

fOTO: https://www.myntra.com/

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: https://www.myntra.com/, Naman Gupta photography, Mike photography

error: Content is protected !!