FOTO, VIDEO: Planinarski pohod Mlado leto na Vojake 2018. okupio tridesetak planinara @ Učka

U nastavku teksta pročitajte izvještaj koji potpisuje Robert Koprivnjak, jedan od planinara PD Lisine, koji je jučer zajedno s kolegama odradio pohod na Vojak, a što je sve zabilježio svojim aparatom pogledajte na ovom linku

Poklon – Unatoč lošem vremenu na tradicionalni pohod „Mlado leto na Vojake“ odazvalo se tridesetak planinara. Pohod su zajednički organizirala tri planinarska društva sa područja Liburnije – PD „Opatija“ , PD „Knezgrad“ – Lovran te PD „Lisina“ – Matulji.

Nakon recitala planinarske pjesnikinje Davorke, dva vodiča PD „Opatija“ povela su nas na uspon ka Vojaku.

Ispočetka je kiša samo rominjala, kao romantična podloga našem pohodu. Južina i visoke temperature otopile su većinu bijelog Učkinog pokrivača koji ju je krasio krajem 2017-te. Nakon što je kiša dobrano pojačala, entuzijazam planinara je malo pao, pa su dalje ka vrhu nastavili samo najhrabriji.

Na vrhu nas je čekala okrjepa – kuhano vino, štrudeli i čaj, te skoro himalajski uvjeti ledena kiša i vjetar. Nakon foto sessiona i još zericu vina započeli smo silazak ka domu.

Mokri do kože (gaća) upadamo u dom na Poklonu. A tamo smo morali najprije proći kroz špalir uz skandiranje i ovacije te pridružiti se fešti koja je bila na vrhuncu. Uz još malo šampanjca, kuhanog vina i kolača plesala se potresuljka, a Paris je imao kratki tečaj sirtakija za koji je bilo puno zainteresiranih. Nažalost ubrzo smo morali doma, jer smo bili mokri kao miševi, a neke čekaju obiteljske obaveze.

Veliko hvala ekipi iz PD „Opatija“ na vrhunskoj organizaciji. Planinarska 2018. je tek počela , a mi smo se već zmočili , natancali , najili, napili , ča će tek biti do kraja. Ki ni bil neka mu bude žal.

Video prilog s recitalom pogledajte u nastavku, a fotogaleriju na ovom linku

Robert Koprivnjak / PodUčkun.net
Foto, video: Robert Koprivnjak

error: Content is protected !!