FOTO/VIDEO Noćni start utrke 100 milja Istre – 350 trkača krenulo u osvajanje 108 kilometara staze

Ove godine zagrijavanje je proteklo uz izvrstan nastup talijanskih udaraljkaša ‘Banda Berimbau’ iz Trsta koji su prohladnu i tmurnu večer zagrijali svojim energičnim nastupom.

Lovran – 350 natjecatelja okupilo se sinoć na lovranskom mulu s kojeg su startali u trkačku avanturu dugu 108 kilometara.

Vremenske prilike koje su bile primjerenije zimi nego polovici travnja dočekalo je trkače koji će u sklopu utrke 100 milja Istre morati savladali 108 kilometara dugu stazu koja ih vodi preko Vojaka, Poklona, Buzeta, Motovuna i Buja do Umaga.

Ove godine zagrijavanje je proteklo uz izvrstan nastup talijanskih udaraljkaša ‘Banda Berimbau’ iz Trsta koji su prohladnu i tmurnu večer zagrijali svojim energičnim nastupom.

Podsjetimo, utrka je startala jučer u podne iz Labina, a nakon lovranskog starta na rasporedu su startovi iz Motovuna i Buzeta, dok je za mališane pripremljena posebna utrka.

Trkači koji su najavili borbu za visoke plasmane u svim disciplinama su Antoine Guillon (FRA), Helio Fumo (POR), Andrea Macchi (ITA), Martin Halasz (SVK), Kazufumi Ose (JPN), Marjan Zupančić (SLO), a jednako dinamična intenzivna borba za prijestolja najavljuju trkačice Federica Boifava (ITA), Michele Yates (USA), Alissa St Laurent (CAN).

Ovogodišnja utrka na 110 km u sklopu 100 Milja Istre ujedno i treće prvenstvo Hrvatske u trailu pod ingerencijom Hrvatskog atletskog saveza, za naslov prvaka Hrvatske borit će se više od 90 natjecatelja.

Koliko je “100 milja Istre” popularna najbolje pokazuje podatak da je u prvih 24 sata prijava prijavu potvrdilo čak 176 natjecatelja iz 21 države. Kvalitetu organizatora ovog događaja te samog događaja, potvrđuje uvrštenost među 20 najvažnijih svjetskih trail utrka (Ultra-Trail World Tour). Popularnu utrku organiziraju tvrtka Sportbox d.o.o. i SRK Alba kao partner. Tvrtka Sport box d.o.o. je nositelj projekta, član International Trail Running Association (ITRA) i nositelj prava organiziranja utrke od strane Ultra Trail World Tour-a (UTWT). Udruga SRK Alba je suorganizator u projektu, član Hrvatskog Atletskog Saveza (HAS) te odgovorna za provedbu natjecanja prema HAS-u.

Noćni Start Utrke 100 Milja Istre – 350 Trkača Krenulo U Osvajanje 108 Kilometara Staze

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!