FOTO/VIDEO U prepunom kinu Sloboda Puhački orkestar Lovran održao je svoj Novogodišnji koncert

Novogodišnji koncert je kruna našeg godišnjeg rada, kada predstavljamo ono najbolje što smo kroz godinu pripremili, a ujedno je i prilika da se pohvalimo našim ostvarenjima, kojih je ove godine bilo puno, rekao nam je David Kurti, član orkestra i ovogodišnji jubilarac.

Lovran – Broj posjetitelja novogodišnjeg koncerta Puhačkog orkestra Lovran pokazao je još jednom koliko je ovaj kultni sastav omiljen u Lovranu i široj okolici Liburnije. Do zadnjeg kvadrata ispunjena dvorana čekala je pokret palice dirigenta Borisa Mohorića i početak koncerta.

Tematski podijeljen u dva dijela, nastup lovranskih puhača je pokazao svu bravuru i napor koji su uložili u uvježbavanje repertoara tijekom minule jeseni. Jedan za drugim, nizali su se zahtjevni aranžmani koje je publika popratila gromoglasnim aplauzima. Od Bernsteinovog West Side Story do spleta melodija jazz klarinetiste Benny Goodmana, posjetitelji su uživali u odličnoj glazbi uz solo dionice članova orkestra. U kompoziciji Oregon orkestar je pokazao svoje sposobnosti upravljanja dinamikom i odsvirao pravu glazbenu razglednicu ove regije sjeverozapadnog SAD-a. Sve skupa začinjeno je hommageom grupi Queen kroz njihovo remek djelo Bohemian Rhapsody.

Drugi dio koncerta obogaćen je gostima, koji su skupa s orkestrom zajednički izveli nekoliko skladbi: Josip Pepi Forembacher na sopran saksofonu izveo je Jednu noć u Kostreni u salsa aranžmanu, a Duško Jeličić je otpjevao uspješnicu s ČansonFesta Leto je va mojen Portiće. Pravi urnebes su izazvali harmonikaški duo Marcel Brozović i Emanuel Sirotnjak spletom skladbi vječnog Avsenika. Za kraj, orkestar je uz pomoć Marka Fortunata i mješovitog pjevačkog zbora Kanat iz Kastva izveo Hallelujah Leonarda Cohena i Ljubav je tvoja kao vino, koju je proslavio hrvatski glazbeni velikan Oliver Dragojević. Večer je tradicionalno završila u lovranskom stilu – Toronjerom!

– Novogodišnji koncert je kruna našeg godišnjeg rada, kada predstavljamo ono najbolje što smo kroz godinu pripremili, a ujedno je i prilika da se pohvalimo našim ostvarenjima, kojih je ove godine bilo puno, rekao nam je David Kurti, član orkestra i ovogodišnji jubilarac s 25 godina staža u glazbi.

– Imali smo puno lijepih nastupa, nekoliko atraktivnih gostovanja od kojih bih izdvojio turneju u Rimu u sklopu koje smo nastupali na prepunom Trgu sv. Petra u Rimu. Snimka naše izvedbe Serenade Opatiji za papu Franju obišla je svijet i ostvarila ogromnu promociju za opatijsku rivijeru kao destinaciju. Iz Balatonfüreda smo se vratili s puno pohvala za naš koncertni nastup, a bilo je i drugih lijepih trenutaka, dodao je Kurti.

– Orkestar se pojačao s jednim novim mladim članom, Mariom Sirotnjakom, a u redove se vratila i članica koja je bila u mirovanju. Također, uz pomoć sredstava iz nekoliko izvora orkestar je uspio nabaviti novi alt saksofon, a i dugo očekivane karnevalske uniforme koje su napokon u pripremi.

– Možda najvažniji događaj u životu orkestra je bila selidba iz društvenog doma u novi prostor. Od ogromne pomoći nam je bila općina Lovran koja je osigurala i uredila zamjenski prostor i time omogućila nastavak djelovanja naše udruge, na čemu smo im neizmjerno zahvalni, rezimirao je Kurti.

Za kraj, lovranski glazbenici pozivaju svoje fanove, prijatelje i ljubitelje dobre glazbe na ispraćaj 2018. godine u 11:30 u centru Lovrana, a svoj prvi nastup u 2019. ih čeka 1. siječnja u podne na zdravici opatijskog gradonačelnika na terasi hotela Kvarner.

error: Content is protected !!