FOTO/VIDEO Ženski zbor KUD-a Učka Matulji nagrađen srebrom na Europskim zborskim igrama u Göteborgu

Učkarice su se predstavile u kategoriji Europskih prvaka na 4. Europskih zborskim igrama koje su trajale od 7. do 10. kolovoza u prekrasnoj dvorani Universiteitsaulan Göteborg.

Matulji – Ženski zbor KUD-a Učka Matulji vratio se iz Göteborga, švedskog grada bogate glazbene kulture i umjetnosti, s visokim priznanjem iz područja zborskog amaterizma. Učkarice su se predstavile u kategoriji Europskih prvaka na 4. Europskih zborskim igrama koje su trajale od 7. do 10. kolovoza u prekrasnoj dvorani Universiteitsaulan Göteborg. Za svoj nastup odabrale su skladbe Duo Seraphim (Thomas Luis de Victoria ), Ćaće moj (I. M. Ronjgov), Pod Učkun (I. M. Ronjgov ) i Jabberwocky (Ron Jeffers ).

Da bi rezulzat izvođenja repertoara bio čim bolji, uvelike se pobrinuo i njihov maestro Saša Matovina koji je dirigirao zborom i na samostalnom koncertu (Frendship concert), kojim se Učka predstavila široj publici na otvorenom (Kungstorget Open Air Stage ).

Priznanje i Srebrna medalja u kategoriji Europskih prvaka, gdje se natjecalo 129 zborova u 10 kategorija, iz 36 zemalja Europe i ostalog svijeta, prvi je rezultat postignut u povijesti KUD-a Učka Matulji na toj razini zborskog natjecanja. Konkurencija Hrvatskoj u C3 kategoriji bile su Rusija, Finska, Nizozemska, Srbija i Švedska.

– Učkarice su još jednom ponosno i sretno predstavile naše „ča“ izvan granica naše zemlje. Žele poručiti svima, da je svijet glazbe, mjesto koje i najrazličitije ljude može povezati i ujediniti.  To je mjesto sreće ljudskih duša, koje dišu zajedno! Hvala svima koji to razumiju i u tome ih nesebično podržavaju, kazala je Doris Stanić, predsjednica KUD-a Učka Matulji.

error: Content is protected !!