FOTO: Više od tisuću ljudi zabavljalo se uz klizalište i zanimljiv program Ledene čarolije @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Koncert Mateo Resman

Program Ledene čarolije nastavlja se danas kada je na rasporedu kreativna ekološka radionica ”Reciklirani Božić” u suradnji s opatijskom udrugom Žmergo, a povodom Međunarodnog dana protiv plastičnih vrećica. Veliku fotogaleriju s predstave ”Tri praščića” i koncerta Matea Resmana pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Predstava Tri praš?i?a, Ljetna pozornica

Opatija – Bogat vikend na Ledenoj čaroliji donio je brojna događanja oko opatijske centralne zimske atrakcije – klizališta na Ljetnoj pozornici. Predivna, iako prohladna sunčana subota, skupila je na opatijskom klizalištu gotovo 1000 posjetitelja računajući klizače, prolaznike i gledatelje na dva dodatna programa. Među mnogobrojnim posjetiteljima, Ljetnu pozornicu je posjetila i popularna glumica Doris Pinčić s obitelji.

Jedan od ”mamaca” za publiku bila je zanimljiva predstava – pulski Teatar Naranča do posljednjeg stajaćeg mjesta ispunio je šator na maloj Ljetnoj pozornici izvedbom ”Tri praščića”.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Koncert Mateo Resman

– Suprotno očekivanjima većine od dvjestotinjak prisutnih gledatelja, ne radi se o klasičnoj bajci gdje svaki od praščića gradi kuću od različitih materijala u bijegu pred vukom, već je sadržajno i edukativno suvremenizirana. Slikar Mazalo koji nakon mrtve prirode pokušava slikati i ”život”, za modele i inspiraciju na sajmu nabavlja tri praščića, za koje se ispostavlja da su cirkusanti koji imaju svoje zabavne točke. Međutim, zbog ometanja susjeda bivaju izgnani na otok napuštenih životinja gdje zapadaju u komične sukobe s vukom i lisicom. Kao i svaka bajka, i ova naša završava sretnim završetkom gdje lisica i vuk bivaju nadmudreni, a otok napuštenih životinja pretvara se u azil, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Foto Luigi Opatija, Predstava Tri praš?i?a, Ljetna pozornica

Nakon predstave u šatoru, na otvorenu pozornicu su se u večernjim satima popeli Mateo Resman i njegov bend Striptones. Izvrsni repertoar sa odličnom izvedbom dodatno je zagrijao prisutne posjetitelje, koji nisu ostali ravnodušni na svjetske i nekoliko domaćih hitova: izveli su uspješnice Beatlesa, Queen, Pink Floyd, Dire Straits, Bee Gees i mnogih drugih te domaćih Dina Dvornika, Opće Opasnosti, Atomskog skloništa, Bijelog dugmeta…

I nedjeljna večer protekla je u znaku dobre glazbe, za što se razigranim hitovima pobrinuo Dj Bura Avantura. Program Ledene čarolije nastavlja se danas kada je na rasporedu kreativna ekološka radionica ”Reciklirani Božić” u suradnji s opatijskom udrugom Žmergo, a povodom Međunarodnog dana protiv plastičnih vrećica.

Veliku fotogaleriju s predstave ”Tri praščića” i koncerta Matea Resmana pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!