FOTO: Volosko u znaku briškule i trešete @ Dom Liburnija

Liburnija.net: Matetić, Mudrovčić, Pokorni, Paliska, Jutriša, Cvijanović i Muftić - prva četvorka turnira

Sportski događaj ovog vikenda – ne računajući inozemne nastupe nogometne reprezentacije – svakako je ”borba Titana” u Domu Liburnija, znana i kao 1. Međunarodni turnir u briškuli i trešeti ”Volosko 2012”. Dopunjeni izvještaj te velika fotogalerija ‘stižu’ uskoro…

Volosko – Buso i strišo bili su glavni moti ove subote u Domu Liburnija, gdje je znanje i vještine u briškuli i trešeti odmjerilo 58 parova, koji su se međusobno ”suočili” u eliminacijskom sistemu, tako da je nakon svakog kola polovica učesnika otišla kućama (ili barem do šanka). Dobrih desetak sati trebalo je da se dobije pobjednički par – koji je za nagradu dobio i par živih prasaca – a nakon obračuna u finalu titulu najboljih ponijeli su Pokorni i Jutriša. Drugo mjesto osvojili su Cvijanović i Muftić, treće Mudrovčić i Matetić, a četvrto Paliska i Duvnjak.

Nagrade su osvojili još i Klarić-Mavrović za najsimpatičiniji par, Blažević-Brajković za najstariji ženski par, Šepić-Rubeša za najstariji muško-ženski par, Grožić-Blečić za nastariji muški par, Jolanda Strmečki za najstariju igračicu te Jeletić-Čulaja kao par koji je prvi ispao.

Klara, Ago i Mudro

– Sudjelujući na raznim turnirima, došli smo na ideju da napravimo jedno jako i veliko natjecanje s bogatim fondom nagrada, za koje se nadamo da će ući u tradiciju. Imali smo doista sjajan odaziv, a vjerujemo da ćemo iduće godine popuniti sva predviđena 64 mjesta, kazao je predsjednik organizacijskog odbora Valter Žulić.

Suhi narezak, lignje, bakalar, srdelice, repa i fažol, čevapčići te kolači bili su dio bogate trpeze s kojom su bili počašćeni svi sudionici turnira, dok je bogat fond nagrada, te izvlačenje tombola dodatno su podigli nivo manifestacije.

– Odlična organizacija, za svaku pohvalu. Od sada nadalje idem samo na tri turnira – Mošćenička Draga, Liganj i Volosko – to su najbolji turniri. No po gostoprimstvu Volosko je bilo za ocjenu 10, kazao nam je jedan od natjecatelja.

Na turniru je sudjelovalo 128 igrača iz svih krajeva županije, a bogat fond nagrada zasigurno je pridonio činjenici da se tražilo mjesto više u dvorani Liburnije.

– U ova gospodarski teška vremena htjeli bi se zahvaliti svim sponzorima koji su pomogli organizaciju turnira. Radnik Opatija, Claudio Frank, Štacion Matulji, Konoba Mučičeva ravan, Le Mandrać, Restoran Kinkela, restoran Ivka, restoran Mili, Pizzeria Moho, Volosko Sub, Plavi podrum, Restoran Ružmarin, Gravema, Grad Opatija, Termag, Staklo Žerić, Bistro Venezia, Ribarnica Volosko, Jorgo, Valle losca, Hotel Adriatic, Boćarski klub Matulji, Boćarija Hangar, Porto cafee, ACI, Delta Rijeka, Foto Kurti, Mjesni odbor Volosko, Limarija Gival, Jolly, Boćarija Opatija, Loža Kastav, Staklo Žerić, Frizerski salon Casanova i Lory, Grigor, Kon-tiki bar, Liburnija.net, Staraj, Surf te Janez, Radovan i Turk izašli su nam u susret i olakšali organizaciju ovog turnira, dodao je Žulić.

Završetak turnira obilježile su ovacije i pjesma s kojom su bili ‘počašćeni’ pobjednici turnira. Odlična organizacija, koja je štimala poput ‘švicarske urice’ pokazala je da se ‘da čuda storit s malo voje’, uz obećanje – vidimo se k letu.

[nggallery id=238]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!