VIDEO, FOTO: Zaplovila Mala barka – Sinoć startalo jubilarno 10. izdanje smotre i regate tradicijskih barki @ Mošćenička Draga

Uvod u svečano otvorenje manifestacije bio je promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinja uz plažu Sipar, a jučer je održana i svečana inauguracija tratarice Sv. Andrija iz 1934. godine obnovljene u sklopu projekta Mala barka 2. Veliku fotogaleriju s otvorenja manifestacije pogledajte na ovom linku

Mošćenička Draga – Jubilarno, 10. izdanje smotre i regate tradicijskih barki na jedra „Mala barka“ otvoreno je jučer u Mošćeničkoj Dragi velikom feštom, odnosno ribarskom večeri na rivi, začinjenu izvrsnim koncertom klape Niko i atraktivnim vatrometom, koju je pratio i niz popratnih događanja.

Tako je u isto vrijeme, od poslijepodnevnih sati, pa sve do ponoći bila otvorena i Foto retrospektiva svih 10 regata i izložba majica „Sve naše regati“, a pomorska tradicija ovog kraja predstavila se i prezentacijom maritimne baštine na rivi, s popratnom izložbom tehničkih ilustracija i nacrta barki Nenada Bojmića.

Na sajmu eko-etno proizvoda predstavili su se kvarnerski proizvođači, a svi zainteresirani tijekom poslijepodneva mogli su razgledati interpretacijski centar ribarske i pomorske baštine Ekomuzeja Mošćenička Draga Kuća od mora uz stručno vodstvo. Za one najmlađe bila je organizirana i izrada barčica u organizaciji Društva „Naša djeca“ iz Opatije.

Uvod u svečano otvorenje manifestacije bio je promenadni koncert limene glazbe i mažoretkinja uz plažu Sipar, a jučer je održana i svečana inauguracija tratarice Sv. Andrija iz 1934. godine obnovljene u sklopu projekta Mala barka 2.

Tijekom večernjih sati, posjetitelji su mogli uživati u večernjoj promenadi barki uz plažu Sipar, odnosno revijalnim veslanjem, a kasnije i jedrenjem, tradicijskih barki ispred Drage, dok je program Ples jedara i svjetla – smotru tradicijskih barki u plovidbi ispred rive – nastupom podržao tenor Voljen Grbac.

Program smotre i regate nastavlja se danas cjelodnevnim aktivnostima, a početak regate tradicijskih barki na jedra najavljen je za 14.30 sati. Uživo regatu možete pratiti na ovoj stranici, a veliku fotogaleriju s otvorenja manifestacije pogledajte na ovom linku

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!