FOTO: Započelo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasi IOM radio upravljanih jedrilica

iom_regata_opatija_2013_radio_upravljive_jedrilice (6)

Trenutno je najuspješniji Zvonko Jelačić iz JK Zenta, drugo mjesto drži njegov klupski kolega Ante Kovačević, treću poziciju zauzeo je Jasmin Jaklin iz kluba domaćina. Fotogaleriju koju smo snimili neposredno nakon starta pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – U akvatoriju ispred opatijskog porta jučer je započelo Otvoreno prvenstvo Hrvatske – IOM 2013. za radio upravljane jedrilice.

iom_regata_opatija_2013_radio_upravljive_jedrilice (1)

Prvi dan trodnevnog natjecanja obilježio je izuzetno slab vjetar, koji je puhao brzinom od četiri čvora, što je razlog zbog kojeg su odjedrena samo 3 plova.

Trenutno je najuspješniji Zvonko Jelačić iz JK Zenta, drugo mjesto drži njegov klupski kolega Ante Kovačević, treću poziciju zauzeo je Jasmin Jaklin iz kluba domaćina, četvrtu Paolo Mavričić (JK Opatija), petu Mario Škrlj (JK Trogir), dok su Robert Matulja i Igor Božičević najlošije plasirani dvojac.

Prema riječima organizatora danas i sutra očekuje se dolazak još nekoliko natjecatelja, dok su ostale jedriličare spriječile neodgodive poslovne obaveze zbog kojih isu mogli sudjelovati na regati. Regata se boduje za hrvatsku kriterijsku ljestvicu i za Hrvatski cup klubova.

Fotogaleriju koju smo snimili neposredno nakon starta pogledajte u nastavku teksta.

IOM 2013. – Otvoreno prvenstvo Hrvatske radio upravljanih jedrilica @ Opatija
[nggallery id=1023]

N. Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!