FOTO: Život je kabare, to znaj! @ Ljetna pozornica

Kao treći hit ovogodišnjeg Festivala mjuzikla na ispunjenoj velikoj sceni Ljetne pozornice gostovao je slavni ”Cabaret” u produkciji gradskog kazališta ”Komedija”.

Opatija – Postoji jedan Cabaret. U njemu postoji jedan majstor ceremonije. A tog majstora ceremonije, u izvedbi slavnog mjuzika ”Cabaret” na velikoj sceni Ljetne pozornice utjelovio je izvrsni Dražen Čuček, čija je energija nosila trosatnu predstavu koja je očito bila velik mamac za publiku jer je gledalište bilo popunjeno gotovo do posljednjeg mjesta.

Hrvatsku verziju scenskog hita Joea Masteroffa, Freda Ebba i Johna Kandera režirala je Dora Ruždjak, a ljubavnu priču koja se rodila između plesačice Sally Bowles i pisca Cliffa Bradshawa u Berlinu početkom tridesetih godina prošlog stoljeća postavila je ekipa zagrebačkog kazališta ”Komedija”. Radnja smještena u vrijeme uspona nacizma vrti se oko kabaretskog Kit Kat kluba i njegovog majstora ceremonija koji svojim (pjevanim) komentarima oslikava ”sjaj i bijedu” Njemačke između dva rata.

Priča o ljubavi između dvoje stranaca u glavnom njemačkom gradu i klubu koji ih je spojio pozadina je čitavog niza kompleksnih pitanja poput ekonomske krize, drastične razlike između bogatog i siromašnog sloja, pojava rasne netrpeljivosti – kroz koje se provlači poruka najpoznatijeg songa: ”Život je kabare, to znaj”!
Uz Dražena Čučeka, u glavnim se ulogama pojavljuju Ronald Žlabur kao Clifford Bradshaw, Renata Sabljak kao Sally Bowles, Jasna Bilušić kao fraulein Schneider, Dražen Bratulić kao herr Shultz te Davor Svedružić kao Ernst Ludwig.

[nggallery id=284]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!