FOTO: Zlatko Komadina podržao Marija Ćikovića na završnom skupu SDP-a i partnera @ Matulji

Predsjednik matuljskog SDP-a Slobodan Juračić poručio je kako je cilj ove koalicije u prvom krugu završiti izbore za načelnika i osvojiti većinu u Vijeću, kako bi Matulje poštedjeli nepotrebnih troškova dodatnog izbornog kruga i dobili priliku odmah u ponedjeljak nakon izbora krenuti u realizaciju programa. Veliku fotogaleriju sa skupa pogledajte na ovom linku

Mario Ćiković

Matulji – Koalicija SDP-a, PGS-a, IDS-a i HSU-a u Matuljima održala je u srijedu navečer veliki završni predizborni skup u ispunjenom Hangaru, a podršku kandidatima ove koalicije na čelu s načelnikom Marijom Ćikovićem pružio je i župan Zlatko Komadina.

– Mi smo u ovoj koaliciji kao dio regionalnog bloka s IDS-om. Ušli smo u suradnju jer smo shvatili da bez većine ne možemo realizirati naše ideje i programe. Dugo vremena izlazili smo samostalno i ostvarivali dobre rezultate, no tek nakon što smo na prošlim izborima dogovorili postizbornu koaliciju sa SDP-om i HSU-om vidjeli smo da možemo napraviti ono što smatramo važnim. Zato nastavljamo dalje, kazao je predsjednik PGS-a Mladen Prenc.

Predsjednik HSU-a Ilija Bakić istaknuo je kako u koaliciji podržavaju programe namijenjene starijoj populaciji, od izgradnje Doma za stare i nemoćne preko uređenja cestovnih prijelaza i nogostupa, ali i dječjih izgrališta te gospodarskog razvoja.

– Regionalni blok u ovom nastavku suradnje sa SDP-om i HSU-om sada ima i predstavnika u izvršnoj vlasti, što će nam biti dodatni poticaj i dati više prilike da se aktivnije uključimo u rješavanje problema i ispunjavanje programskih smjernica koje smo predstavili biračima, kazao je predsjednik IDS-a i kandidat za zamjenika načelnika Bruno Frlan.

Slobodan Juračić

Slobodan Juračić, predsjednik SDP-a dodao je kako je još jedan razlog udruživanja lijevih stranaka i stranaka lijevog centra sve veće „desničarenje“ na nacionalnoj razini, gdje se događaju nedopustive stvari poput zabranjivanja predstava ili ustaških parola na spomenicima. Poručio je kako je cilj ove koalicije u prvom krugu završiti izbore za načelnika i osvojiti većinu u Vijeću, kako bi Matulje poštedjeli nepotrebnih troškova dodatnog izbornog kruga i dobili priliku odmah u ponedjeljak nakon izbora krenuti u realizaciju programa.

– Uz podršku ove četiri jake stranke, dodatno sam motiviran za pobjedu na izborima i zajednički rad na tome da Matulji budu mjesto jakog gospodarstva, visokog životnog standarda, mjesto u kojem se lijepo i ugodno živi, zaključio je kandidat za načelnika Mario Ćiković.

Veliku fotogaleriju sa skupa pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!