FOTO/VIDEO Volosko dočekalo svjetskog prvaka – Enrico Marotti dočekan pjesmom, bakljama i ovacijama

Prvi puta u povijesti jedrenja na dasci u Hrvatsku je stigla zlatna medalja i to u jedan mali vološćanski klub. Kako je protekao doček provjerite u priloženom video isječku te u fotogaleriji na ovom linku

Volosko – Enrico Marotti, najuspješniji hrvatski jedriličar i višestruko najbolji opatijski sportaš, nedavno je postao svjetski prvak u slalomu na IFCA svjetskom prvenstvu u Danskoj. Tom prilikom prijatelji, kolege, predstavnici grada Opatije, familija i brojni sugrađani došli su pozdraviti svjetskog prvaka kojemu je upriličen svečani doček u Voloskom. Pljesak, baklje, ovacije i naravno čestitke pljuštale su sa svih strana, a posebno dirljivo je bilo Enricovo obraćanje nazočnima.

– Htio bi vam se od srca zahvaliti što ste večeras došli ovdje i neizmjerno sam zahvalan svima. Vidjeti da netko prati tvoj trud i zalaganje i na neki način se skupa s tobom veseli je stvarno jedan jako lijep osjećaj. Hvala svima što me podupirete i pratite, to mi puno znači. Teško je ovo opisati. I hvala vam što ste mi ovo priredili. Zbog ovog želim biti što bolji i u budućnosti, hvala vam od srca, kazao je Marotti na svečanom dočeku, po čijem je završetku kako užanca u Voloskom i nalaže završio obučen u moru uz gromoglasni pljesak okupljanih.

– Dragi prijatelji jedrenja i Voloskog, hvala vam što se došli na doček našeg svjetskog prvaka. Prije desetak godina pojavio se jedan klinac s mikrofonkom na glavi, s nekim pokušajima na dasci, tom prilikom mi stariji smo mu se smijali, a sada se on nama može smijati s visoka. Prvi ovakav rezultat u Hrvatskoj i prvi put u povijesti jedrenja na dasci ovaj rezultat je velik kao neboder, kazao je Fernando Kirigin, ispred DSNM-a Volosko i Sportskog saveza grada Opatije. 

Kako je protekao doček provjerite u priloženom video isječku te u fotogaleriji na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!