Glavno jelo na meniju Art-kina – Premijera filma riječke redateljice Kristine Barišić

Kristina Barišić je redateljica, povjesničarka umjetnosti i fotografkinja koja živi i radi u Rijeci. Iza sebe ima preko 20 režiranih glazbenih video spotova, kao i niz fotografskih priča koje su svaka na svoj način jedinstveno vizualno iskustvo.

Rijeka – U četvrtak, 22. studenog u 20 sati u Art-kinu će se održati premijera kratkometražnog igranog prvijenca redateljice Kristine Barišić – Glavno jelo. Premijeri će uz redateljicu prisustvovati i glumci Edita Karađole, Alex Đaković, Nina Batinić, Tino Trkulja, Deni Fumić, Mario Jelić i Sandro Staničić.

Film prati dvije priče, koje se odvijaju u različitim vremenima. Prva priča prikazuje noćni izlazak glavne protagonistice Lili i njenih prijatelja, također tinejdžera. U drugoj priči pratimo jutro nakon izlaska, detaljnije upoznajemo Lili i njenu obitelj koja se priprema za nedjeljni ručak. Njihovu planiranu rutinu ometu očekivani i neočekivani gosti koji im se pridružuju za stolom. Filmska freska, stilizirana kombinacija maloljetničkog nasilja, obiteljskog ručka i komedije apsurda o porazu suvremene obitelji i njezinih vrijednosti. Dekonstrukcija proizašla iz ljudske naravi, animalnog i nepoznatog, većini neprihvatljivog a sveprisutnog, zatvorena je u jedan krug, ciklus koji se ponavlja. Postavlja se pitanje: Ako nešto nije važno unutar obiteljske zajednice, zašto bi bilo važno unutar društva?

Kristina Barišić je redateljica, povjesničarka umjetnosti i fotografkinja koja živi i radi u Rijeci. Iza sebe ima preko 20 režiranih glazbenih video spotova, kao i niz fotografskih priča koje su svaka na svoj način jedinstveno vizualno iskustvo. Jedna od suosnivača Poligona, udruge koja se bazira na proizvodnji filma i multimedije, članica Distune promotion tima i producentica Impulse festivala.

Scenarij filma potpisuju redateljica i Marta Ožanić, fotografiju Mario Topić, montažu Sanjin Stanić, a producentice su Ivana Lučić i Marta Maričić iz produkcije Poligon. Uloge u filmu imaju Nina Violić, Alen Liverić, Nina Batinić, Edita Karađole Šegvić, Alex Đaković, Iskra Jirsak, Dubravka Tintor, Tino Trkulja, Deni Fumić, Mario Jelić i Sandro Staničić.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na ulaznice.hr ili na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije.

error: Content is protected !!