Gradski vijećnici Neven Varljen i Andrej Pošćić napustili IDS

Gradski vijećnici Neven Varljen i Andrej Pošćić napustili IDS

Andrej Pošćić i Neven Varljen

Opatijsku podružnicu IDS-a posljednje desetljeće obilježili su odlasci brojnih dugogodišnjih istaknutih članova, a Varljen i Pošćić, koji su ujedno i gradski vijećnici posljednji su u nizu koji su podnijeli ostavke.

Opatija – Gradski vijećnici Istarskog demokratskog sabora, Neven Varljen i Andrej Pošćić, podnijeli su ostavke na sve funkcije u stranci. U Gradskom vijeću ostat će djelovati kao nezavisni vijećnici.

– Ovim putem želimo zahvaliti ovom, ali i ranijem vodstvu stranke što je našim kolegama i nama omogućio nesmetan rad i što su nam uvijek pružali podršku, a svim članicama i članovima IDS-a želimo puno uspjeha, stoji u dopisu koji su nam dostavili nakon što su obavijestili središnjicu IDS-a.

– IDS je bio moja prva, a vjerojatno i posljednja politička stranka (u pravom smislu riječi). U IDS-u sam skupljao svoja prva politička iskustva a stranci zauzvrat pokušao dati sva svoja skromna znanja uz veliku dozu energije. Nekada je to bilo uspješnije, nekada manje. Već dugi niz godina ta ista energija je pri kraju. I tako godinama, s nedovoljno energije, nas nekolicina pokušavamo popraviti odavno narušene temelje IDS-a na Liburniji. Žao mi je što u tim pokušajima, niti kao član predsjedništva, i niti kao predsjednik podružnice nisam bio uspješniji. Žao mi je što već znatno ranije svoje mjesto nisam prepustio nekom drugom, kazao je Neven Varljen.

Andrej Pošćić je istaknuo da se u IDS ponajviše učlanio jer je organizirana stranka regionalnog karaktera gdje je protok informacija brz i efikasan, a struktura i organizacija svakako manje centralizirana nego u velikim strankama.

– Glavni cilj mi je bio da stranku zajedničkim snagama mladih i starijih „političara“ pokušamo vratiti na političke uspjehe 90ih godina. Stranka koja je unazad 15-20 godina aktivno sudjelovala i kreirala strategiju razvoja grada Opatija, te imala daleko najbrojnije članstvo i simpatizere u našem gradu i uvijek imala obzira za „domaću besedu“. Danas nažalost podružnica IDS-a Opatija bilježi pad popularnosti u javnosti, pad članstva, a politička aktivnost članova i entuzijazam ne može se usporediti s onom prije 5-10 godina. Zasigurno je dio odgovornosti i na meni pošto sam sudjelovao u predsjedništvu podružnice zadnjih 10 godina. Žao mi je što je tako ispalo, istaknuo je Pošćić.

error: Content is protected !!