HDZ pozvao birače da izađu na izbore za mjesne odbore i biraju ljude koji žele raditi na dobrobiti mjesta @ Opatija

Marko Ćorić

Marko Ćorić

Predsjednik HDZ-a Marko Ćorić je naglasio kako će se HDZ zalagati još više za one ”prigradske” mjesne odbore čije su potrebe veće i koji svojim proračunskim sredstvima nisu u mogućnosti riješiti sve komunalne probleme na svom području, te da se istima obvezno osiguraju veća proračunska sredstva Grada Opatije.

Opatija – Birajte nas koji želimo raditi za vas i vaše mjesto, moto je pod kojim na izbore za mjesne odbore izlazi Hrvatska demokratska zajednica. Od 14 mjesnih odbora u kojima će se izbori održati ove nedjelje, HDZ izlazi samostalno na njih 13: MO Pobri gdje je nositelj liste Mile Maruna, MO Kosovo gdje je nositelj liste Pero Pekar, MO Tošina gdje je nositelj liste Predrag Wolf, MO Volosko gdje je nositeljica liste Urena Poščić, MO Belveder gdje je nositelj liste: Lovro Burazer, MO Centar II gdje je nositeljica liste dr. Sanja Katalinić, MO Centar I gdje je nositeljica liste Jasna Maglica, MO Vasanska uz nositelja liste Dinu Đelmu, MO Punta kolova na kojemu listu predvodi Frano Primorac, MO Ičići gdje je nositelj liste Damir Brnečić, MO Ika uz nositelja Florijana Koljanina, MO Dobreć gdje listu predvodi Branko Vodopić, te MO Veprinac-Učka gdje je nositelj liste Bernard Šuker.

– Pozivamo naše građane da svoj glas povjere Hrvatskoj demokratskoj zajednici Opatija koja će im biti na usluzi i nastojati iznaći rješenja za sve lokalne probleme. Izbori za mjesne odbore su do sada često bilježili malu izlaznost i nisu izazivali veću pozornost javnosti. Hrvatska demokratska zajednica Opatija, svojim će se radom i znanjem zalagati za veća komunalna ulaganja u mjesne odbore i nastojati riješavati najosjetljivije vaše lokalne probleme, a to su prije svega uređenje cesta, pristupnih puteva, veća briga za starije, posebno za djecu sa njihovim kvalitetnijim javnim prijevozom do škole i natrag, uređenje rukohvata i nogostupa za pješake, bolja javna rasvjeta, zaštita okoliša ili odvoz smeća, kazao je predsjednik HDZ-a Marko Ćorić, dodavši da mjesni odbori moraju imati obvezan uvid i dati svoje mišljenje u bilo kakvu izradu prostorno-planske dokumentacije ili bilo kakve gradnje na svome prostoru.

Ćorić je naglasio kako će se HDZ zalagati još više za one ”prigradske” mjesne odbore čije su potrebe veće i koji svojim proračunskim sredstvima nisu u mogućnosti riješiti sve komunalne probleme na svom području, te da se istima obvezno osiguraju veća proračunska sredstva Grada Opatije.

– Stajalište HDZ-a Opatije je da se sadašnje stanje po pitanju broja od 15 mjesnih odbora, može i mora smanjiti na 7-8 mjesnih obora, kako bi se dobilo na kvaliteti rada mjesnih odbora, a time i na smanjenju velikih materijalnih troškova po mjesnim odborima, gdje bi se tada ta sredstva mogla preusmjeriti i povećati za dodatna komunalna ulaganja, zaključio je Ćorić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!