HNK Rijeka poražena 1:0 na gostovanju – Gorica i dalje ostaje nerješiva enigma za bijele

HNK Rijeka poražena 1:0 na gostovanju – Gorica i dalje ostaje nerješiva enigma za bijele

ARHIVA

Već na samom startu drugog poluvremena, u 49. minuti Kristijan Lovrić sjajnim je udarcem doveo Goricu u vodstvo.

Velika Gorica – Gorica ostaje i dalje “nerješiva enigma” za ekipu HNK Rijeke – nakon blijede partije riječkih igrača, Goričani su s punim pravom upisali nova tri boda protiv ekipe Igora Bišćana.

Ekipa koja je u ovoj sezoni predstavljala „crnu mačku“ za „bijele“, jedina koja je s Rujevice uzela „puni plijen“, krenula je vrlo otvoreno u utakmicu, zabilježivši prvu priliku već u 9. minuti. Lovrić je odlično pucao iz slobodnog udarca s 25 metara, ali Sluga je sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu. U sljedećih pet minuta, Gorica je nanizala još pet šansi za gol i dva kornera, no nisu uspjeli savladati riječku obranu.

Rijeka je prvu priliku imala tek u 17. minuti, nakon što se zaustavila serija opasnosti pred vratima gostiju, ali Halilovićev udarac s 20 metara nije bio precizan. Ipak, nagovijestio je promjenu u ritmu utakmice, pa su sve češće u istaknutoj „roli“ bili riječki igrači pred domaćim vratima – šanse su propustili Pavičić, a zatim Bušnja u 24. minuti.

Druga polovica prvog poluvremena protekla je u nešto dominantnijoj igri Riječana, uz „povlačenje“ domaćina nakon jakog, ofenzivnog starta. No, kad se činilo da se utakmica „prelama“ na riječku stranu, domaćini su imali dvije najbolje prilike za vodstvo.

Lijepom akcijom u 39. minuti igrači Gorice otvorili su prostor u šesnaestercu „bijelih“, no udarac Ndyiea otišao je pored gola. Minutu kasnije dogodio se sjajan udarac Lovrića s dvadesetak metara, greda je spasila Rijeku u trenutku kada je Sluga već bio savladan. Na odmor su obje ekipe otiše „čitavih“ mreža.

No, riječka mreža nije dugo ostala čitava. Već na samom startu drugog poluvremena, u 49. minuti Kristijan Lovrić sjajnim je udarcem doveo Goricu u vodstvo. Rijeka je nakon toga počela snažnije pritiskati, osobito u posljednjih pola sata kada se igra sve više preselila pred gol domaćina, a „bijeli“ su stvorili i nekoliko vrlo dobrih prilika – u 63. minuti Murić je lijepo ubacio, Puljić sjajno reagirao petom, ali udarac nije bio dovoljno snažan da bi svladao Kahlinu.

Bila je to i posljednja prava prilika na utakmici, do čijeg kraja Riječani usprkos presingu nisu uspjeli stići do boda.

error: Content is protected !!