Hodom, pjesmom, plesom i ping-pongom protiv Parkinsonove i Alzheimerove bolesti na Molo longu

Program će voditi Šajo…

Javnozdravstvenu akciju čiji je cilj naglasiti važnost kretanja i aktivnog života u borbi protiv ovih bolesti možete podržati u subotu, 11. studenoga u vremenu od 10 do 12 sati, na Molo longu.

Rijeka – Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka, udruge „Parkinson i mi“ i „Društvo za neurodegenerativne i ostale neurološke bolesti“, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, uz organizacijsku podršku Udruge socijalnih radnika Rijeke, 11. studenog organiziraju akciju ”Pokretom protiv Parkinsona i Alzheimera – kilometar za zdravlje“.

Protiv Parkinsonove i Alzheimerove bolesti šetat će se, igrati ping-pong, rekreirati te pjevati i plesati uz glazbeni program Šajete i plesača plesnog studia „ComoTango“ , sve zato da se poboljša psihofizičko stanje i uspori napredovanje bolesti, ali i da oboljeli u svakom smislu ostanu aktivni članovi društva.

Parkinsonova i Alzheimerova bolest kronične su i progresivne neurološke bolesti koje znatno smanjuju kvalitetu života pacijenata i članova njihovih obitelji, pa onda i šire zajednice. Cilj akcije je podizanje razine javne svijesti o Parkinsonovoj i Alzheimerovoj bolesti, progresivnim neurološkim bolestima koje postaju sve veći javnozdravstveni problem.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!