Hranom do zdravlja: U ponedjeljak predavanje Neša prehrambena sigurnost @ Kastav

…ilustracija…

Uvodnu prezentaciju o tome što sve ugrožava našu prehrambenu sigurnost i moderiranje razgovora – voditi će Zoran Skala (Nacionalno tranzicijsko središte za Hrvatsku).

Kastav – U sklopu projekta “Hranom do zdravlja”, u organizaciji Grupe solidarne razmjene Krnjevo, ovoga puta bit će organizirano predavanje pod nazivom “Naša prehrambena sigurnost”, u ponedjeljak, 22. siječnja u Vijećnici grada Kastva u 18 sati, uz slobodan ulaz.

– Prehrambena sigurnost je jedna od najvažnijih komponenti osobne sigurnosti svakog od nas, a time i nacionalne sigurnosti, no rijetko o njoj međusobno razgovaramo. Možda je tome razlog trenutno laka dostupnost hrane iz mnoštva trgovačkih lanaca, no to su sustavi koji posluju i traju samo dok svojim vlasnicima donose profit. Ukoliko se iz bilo kojih razloga dogodi da ti sustavi prestanu funkcionirati, što će se dogoditi sa našom prehrambenom sigurnosti? Nesporne, neizbježne, brze i velike planetarne promjene su ispred nas. One klimatske i zbog kraja ere fosilnih goriva su samo neke od njih, ali će mijenjati sve, pa i našu prehrambenu sigurnost. Krajnje je vrijeme da o tome počnemo razgovarati, jer živimo u regiji koja je osobito ranjiva na nadolazeće promjene. Uvodnu prezentaciju o tome što sve ugrožava našu prehrambenu sigurnost i moderiranje razgovora – voditi će Zoran Skala (Nacionalno tranzicijsko središte za Hrvatsku), zaključila je Irena Kukurin Barić uime organizatora Zelenog Kastva, sajma u sklopu kojeg se provodi projekt „Hranom do zdravlja“.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!