Hrvatskoj zeleno svjetlo Europske komisije za nastavak gradnje Istarskog ipsilona

Tunel Učka

Podsjetimo, Bina-Istra d.d. dogovorila je sve uvjete financiranja projekta, a radovi na dionici Pazin-tunel Učka trebali bi trajati ukupno 3 godine.

Učka – Europska komisija odobrila je Hrvatskoj produljenje ugovora sa Bina-Istrom, koncesionarom Istarskog ipsilona, a čime je dano zeleno svijetlo i za 165 milijuna eura vrijednu izgradnju punog profila autoceste na dionici Pazin-tunel Učka u duljini od 28 kilometara.

Europska komisija potvrdila je kako je hrvatski plan u skladu s državnim potporama, a Povjerenica Margrethe Vestager, zadužena za politiku tržišnog natjecanja izjavila je kako će produljenje koncesije za Istarski ipsilon unaprijediti regionalni rast i investicije, poboljšati sigurnost građana te smanjiti prometno zagušenje.

– Nakon dvije godine procedure koja je podrazumijevala iscrpne pregovore sa koncesionarom, međunarodnim financijskim institucijama i Europskom komisijom, sa zadovoljstvom sam primio ovu vijest iz Brisela. Ubrzo počinje izgradnja 2 B1 faze Istarskog ipsilona od Tunela Učka do Pazina. To je veliki i važan infrastrukturni projekt s kojim ova Vlada nastavlja s velikim investicijskim ciklusom u izgradnji prometne infrastrukture. Nakon ove Odluke, pokrećemo proceduru donošenja Odluke aneksa ugovora o koncesiji kojeg donosi Vlada Republike Hrvatske. Paralelno s ovim projektom, kreće se u projektiranje i 2 B2 faze, odnosno druge cijevi tunela Učka i završetak izgradnje punog profila do čvora Matulji, izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Podsjetimo, Bina-Istra d.d. dogovorila je sve uvjete financiranja projekta, a radovi na dionici Pazin-tunel Učka trebali bi trajati ukupno 3 godine.

Zadovoljstvo današnjom odlukom Europske komisije da Hrvatskoj odobri ulaganja u proširenje Istarskog ipsilona u iznosu od 165 milijuna izrazio je i europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE).
– Ova je odluka bila dugo očekivana. U njezinoj je pripremi, treba to otvoreno reći, bilo puno lobiranja. No sva lobiranja bila su u okvirima potpunog poštivanja europskih pravila o državnim potporama što je i ostvareno, istaknuo je zastupnik Jakovčić.

Produljenjem koncesije omogućit će se društvu Bina-Istra da financira izgradnju drugog kolnika duljine 28 km na sjeveroistočnoj strani Istarskog ipsilona.

– Vjerujem da je sada do kraja otvorena mogućnost da se napokon završi Istarski ipsilon i da se njime može upravljati na način koji će zadovoljiti sve građane Istre i sve one koji nas posjećuju. Ova odluka Europske komisije još jednom potvrđuje koliko je važno imati odlične odnose s EU institucijama. Živimo zajedno na jednom kontinentu i vjerujem da razvijanjem odličnih odnosa s Bruxellesom potvrđujemo želju građana Hrvatske da zajedno s Europskom unijom gradimo našu zajedničku budućnost, zaključio je Jakovčić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!