Investicije značajno ‘napuhale’ proračun – Iduće godine Matulji planiraju potrošiti 73 milijuna kuna

Prijedlog proračuna objavljen je i na javnom savjetovanju putem općinskih internetskih stranica, a svoje prijedloge građani mogu slati do 26. studenog.

Matulji – Proračun Općine Matulji za 2019. godinu, prema planu koji se trenutačno nalazi na javnom savjetovanju, a o kojem će na sjednici ovog tjedna raspravljati i vijećnici, trebao bi iznositi gotovo 73 milijuna kuna.

Na javnoj raspravi i DPU Rupa
Osim o proračunu, matuljska će javnost imati prilike svoje mišljenje reći i o UPU-u poslovne zone Rupa, koji će na javnoj raspravi biti od 23. studenog do 7. prosinca. Javno izlaganje održat će se u srijedu, 5. prosinca u 17 sati u prostoru Društvenog doma Rupa.

To je praktički upola više od ovogodišnjeg proračuna, koji je nakon rebalansa dosegnuo nešto ispod 50 milijuna kuna, a kao najvažniji novi rashodi istaknuti su projekti dogradnje škole u Matuljima, sanacije i zatvaranja deponija Osojnica, energetske obnove zgrada škole Matulji, Jušići, Općine te izgradnje dječjeg igrališta Veli Brgud.

Rast prihoda koji bi trebao pratiti te povećane rashode ostvarit će se peterostruko većim prihodima od od tekućih i kapitalnih pomoći (županije, države i EU), te 7,6 posto većih prihoda od poreza na dohodak, ali i kredita od 7 milijuna kuna.

Prijedlog proračuna objavljen je i na javnom savjetovanju putem općinskih internetskih stranica, a svoje prijedloge građani mogu slati do 26. studenog, na obrascu koji se također nalazi na općinskim stranicama, a koji trebaju dostaviti poštom, osobno u pisarnicu Općine ili putem e-maila na adresu helena.stanic@matulji.hr.

– Ističemo da svi prijedlozi, odnosno amandmani moraju biti sastavljeni na način da se ne mijenja ukupna visina proračuna, već ako se predlaže povećanje ili smanjenje određene stavke istodobno je nužno predložiti stavku na kojoj se prijedlog uravnotežuje. Također bi prijedlog trebao sadržavati ime, odnosno naziv predlagatelja te obrazloženje, poručili su iz Općine Matulji.

 

error: Content is protected !!