Javnoj vatrogasnoj postrojbi Opatija dodijeljena Hrvatska velika nagrada sigurnosti @ Zagreb

— Mogu reći da sam kao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe ponosan i sretan što nam je ova nagrada dodijeljena, kazao nam je Gordan Filinić, zapovjednik JVP Opatija.

Zagreb – Javnoj vatrogasnoj postrojbi Opatija na dodijeljena je Hrvatska velika nagrada sigurnosti u kategoriji – inovativnosti na području sigurnosti zajednice za projekt GIS Cloud tehnologije u upravljanju zaštitom od požara na području Liburnije. Projekt omogućava lociranje informacija, praćenje lokacija ljudi i vozila u stvarnom vremenu što osigurava visoku učinkovitost intervencija. Projekt je inovativan jer predstavlja jednu od prvih primjena najmodernijih IT aplikacija CLOUD tehnologije u upravljanju prostornim informacijama u službi zaštitu od požara.

Zapovjedniku JVP Opatija, Gordanu Filiniću, nagrada je uručena danas u sklopu Hrvatskih dana sigurnosti 2018. koji su održani pod visokim pokroviteljstvom premijera Andreja Plenkovića i gradonačelnika Milana Bandića.

Eminentni žiri koji su činili Vlatko Cvrtila, rektor sveučilišta Vern, Krunoslav Borovec dekan visoke Policijske škole, Božo Skoko s fakulteta političkih znanosti, Ana Raić Knežević, novinarka i Valetnina Kranženić, edukacijsko rehabilitacijski fakultet i Alen Ostić, predsjednik Hrvatske udruge managera prepoznali su projekt što pokazuje da je u Opatiji budućnost davno počela.

— Jako smo sretni i sad s ponosom možemo istaknuti da je projekt prepoznat na nacionalnom nivou koji se tiče prevencije i samih operativnih radnji na terenu. Zahvaljujemo gradu Opatiji, tvrtkama Liburnijske vode i Komunalac te svim kolegama vatrogascima koji su svoje znanje i volju utakli u ovaj projekt. I mogu reći da sam kao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe ponosan i sretan što nam je ova nagrada dodijeljena, kazao nam je Gordan Filinić, zapovjednik JVP Opatija.

error: Content is protected !!