Jedrenje: Završen 22. Proljetni optimist kup @ Opatija

Arhiva PodUčkun.net

Arhiva PodUčkun.net

Nastupilo je 97 jedriličara iz 18 klubova, a regatu je sudio međunarodni žiri.

Opatija – Jednim jedrenjem jučer je okončan 22. Proljetni optimist kup koji se od petka održavao na regatnom polju ispred Opatije.

– U petak nakon održana tri jedrenja po burinu snage 10 – 12 čvorova i subotnjeg dana bez daška vjetra, ipak je danas poslijepodne održano jedno jedrenje po vološćanskoj tramontani snage 8 – 10 čvorova. Regata se bodovala za kriterijsku rang listu, a nakon ukupno četiri jedrenja regata je i pravovaljana. Nastupilo je 97 jedriličara iz 18 klubova, a regatu je sudio međunarodni žiri, poručili su organizatori iz JK Opatija.

U kategoriji djevojaka najbolja je bila Sara Muješić (JK Vega Pula), drugo mjesto osvojila je Noela Petešić (JK Uskok Zadar), a treće Nika Manestar (JD Val Crikvenica), u muškoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Emanuelu Skočibušiću, drugo Mateju Skočibušiću (oba JK Histria Umag), dok je treće osvojio Roko Stipanović (JK Clivo Pomer). U kategoriji djevojke U12 prvo mjesto osvojila je Tea Peteh (JK Histria), drugo mjesto osvojila je Nora Šijan, a treće Lucija Škopac (obje JK Clivo). Matej Skočibušić osvojio je prvo mjesto u kategoriji U12, dok su Edo i Tin Fike (JK Pomer) osvojili drugo, odnosno treće mjesto.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!