Jelena Lučin postala prva ženska karate sutkinja sa svjetskom licencom u Hrvatskoj

Jelena Lučin @ Jakarta

Jelena Lučin @ Jakarta

Jelena se za ovaj ispit intenzivno pripremala proteklih šest mjeseci sa svojim mentorom Miroljubom Berakom iz Rijeke koji je ujedno i sudac sa najvišim sudačkim zvanjem u Hrvatskoj s kojim je radila na pismenom djelu ispita, a tehnički i fizički dio sa trenerom Lovrancem Fedorom Nalisom koji je i izbornik seniorske karate reprezentacije i trener svih reprezentacija u borbama.

jelena_lucin_karate_sudac_polaganje (1)

Jakarta – Uoči održavanja Svjetskog karate prvenstva za mlađe uzraste koje će se održati u dalekoj Indoneziji od 12. do 15. studenog, za karate suce bili su pripremljeni ispiti za polaganje viših zvanja suđenja. Jelena Lučin, rođena Matuljka, članica i trenerica karate kluba ”Metal“ – Jurdani položila je zvanje WKF KUMITE JUDGE B za suđenje u kategoriji slobodnih karate borbi te zvanje WKF KATA JUDGE B za suđenje u katama po pravilima Svjetske karate federacije (WKF) i time postala prva žena sudac sa svjetskom karate licencom u Hrvatskoj.

Koliko je bilo teško i zahtjevno govori podatak da je na polaganju bilo 300 sudaca iz cijelog svijeta. Suci koji su polagali morali su položiti pismeni i praktični dio ispita. Jelena se za ovaj ispit intenzivno pripremala proteklih šest mjeseci sa svojim mentorom Miroljubom Berakom iz Rijeke koji je ujedno i sudac sa najvišim sudačkim zvanjem u Hrvatskoj s kojim je radila na pismenom djelu ispita, a tehnički i fizički dio sa trenerom Lovrancem Fedorom Nalisom koji je i izbornik seniorske karate reprezentacije i trener svih reprezentacija u borbama.

Jelena je nositelj priznanja Hrvatskog karate saveza kao najperspektivniji mladi sudac te je položenim licencama postala i najperspektivniji sudac u cijeloj regiji što je veliko priznanje za Hrvatski karate savez za njegov rad u osposobljavanju i promociji mladih sudaca. Treba napomenuti da je karate konačno prihvaćen kao pokazni sport na Olimpijskim igrama koje će se održati 2020. godine u Tokiju i postoji velika vjerojatnost da Jelena bude jedan od nekolicine odabranih sudaca koji će suditi na tom povijesnom događaju što bi bio veliki i jedinstveni uspjeh matuljskog i liburnijskog sporta općenito.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!