Još tri dana do Tour of Croatia – ovo su detalji etapa!

Arhiva

Peta etapa koja prolazi kroz naš kraj na rasporedu je 21. travnja, vozi se Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon…

Zagreb – Još je 8 dana ostalo do početka jednog od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj – međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia. Da je od ove godine utrka unaprijeđena u 2. HC kategoriju, da počinje u Osijeku i da donosi čak dva velika uspona već je poznato, a ususret početku, organizatori otkrivaju i detalje etapa.

Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Ruta ovogodišnje utrke koja prolazi i kroz nekoliko nacionalnih parkova te parkova prirode, je sljedeća:
• 17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica

• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar

• 19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)

• 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica

• 21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)

• 22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje – Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!