Kad Pust postane dama – Udruga Akt organizira zanimljivu besplatnu radionicu izrade Pustice @ Opatija

Prema najavi, radionica će se dogoditi pod vodsvom Nike Gvozden u MMC Slogi (prostor KUU Akta) u konobi na adresi Vladimira Nazora 2 u subotu i nedjelju od 12 do 19 sati.

Opatija – Kulturno-umjetnička udruga Akt organizira zanimljivu besplatnu radionicu nazvanu Operacija „Pustica“ koja će se održati u njihovom prostoru ovog vikenda, 13. i 14. siječnja. Radi se o izradi pustenih, odnosno pusnih lutkica, a radionica je namijenjena zainteresiranima svake dobi.

– Unutar zime krije se 5. godišnje doba – pusno, karnevalsko vrijeme… Još prošle godine promijenili smo tvrdokornu tradiciju kreacije Pusta – muškolikog lika u kojeg ugrađujemo sve krivice iz prošle godine – i tako to ponavljamo iz ciklusa u ciklus i ništa se ne popravlja, već čak suprotno, naizgled se pogoršava. Prema tome, promijenili smo tradiciju i već uspostavili novu – mi imamo Pusticu. Mi nećemo utkivati krivice u ženskoliku lutku! Ne! Mi ćemo u našu pusticu ukomponirati svu dobrotu! Tako će nam ostati samo zlo, nakon spaljivanja drage pustice. Koliko god suludo i nelogično izgledalo, spalit ćemo svu dobrotu srca iz čiste ljubavi, objasnio je predsjednik udruge Nikica Karas.

Prema najavi, radionica će se dogoditi pod vodsvom Nike Gvozden u MMC Slogi (prostor KUU Akta) u konobi na adresi Vladimira Nazora 2 u subotu i nedjelju od 12 do 19 sati.

– El presidente de la Udruga – monsinjor Karas će možda kuhati vegansku maneštru! Vi donesite sebe i ča još morete, primjerice nekakav materijal poput boja, tkanina, špage, konca i alata i inštrumenata… Radionica je potpuno besplatna i možete povesti cijelu familiju, posebno djecu da razvijaju kreativnost, poručili su u najavi iz udruge Akt.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!