Karnevalska Lijepa naša sljedeće srijede u Matuljima

Arhiva: Lijepom našom u Matuljima…

Pod svijetlima matuljske pozornice zapijevati će i poznata imena hrvatske zabavne glazbe kao što su Đani Maršan i Jelena Brajković, Neno Belan, Učiteljice, Maja Šuput i Neda Ukraden.

Matulji – Općina Matulji i ove je godine ostvarila je suradnju sa HRT-om i dobila karnevalsku emisiju Lijepom našom koja će se u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima održat 7. veljače s početkom u 19 sati.

Kao najzvončarska Općina koja ima 10 tradicijskih zvončarskih grupa na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine svijeta Općina Matulji će kroz dvije emisije na HRT-u imati prilike prezentirati svoju tradicijsku kulturnu baštinu ali i kulturne udruge – klape i zborove, plesne skupine te glazbenike kako sa područja Općine tako i sa šireg područja Primorsko – goranske županije.

– Tako će pusnu tradiciju predstaviti 10 zvončarskih grupa Općine Matulji, a nastupit će i veliki i mali zvončari. Plesnu kulturu predstavit će Folklorno društvo Žejane dok će od klapa i zborova nastupit KUD Učka Matulji-zlatne cure koje su osvojile zlato na svjetskom natjecanju u Rusiji ,zatim Mješoviti zbor Štorija Rukavac te Klapa Skalin-Frlanija. Biti će tu i susjeda pa će se tako publici predstaviti Folklorno društvo Zora; Zvir Jelenje; Klapa Mirakul iz Veprinca, klapa Kastav, klapa Kamelija i klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog. Od naših poznatih glazbenika biti će tu neizostavni Duško Jeličić Dule, Mauro Staraj & La banda, Koktelsi, Jozefina i trio Rio, Dražen Turina Šajeta, Mario Lipovšek Battifiaca i Mladen Dorić. I mladi glazbeni talenti predstavit će se na Karnevalskoj Lijepom našom. Od mladih glazbenika sa područja Općine Matulji tu su Antonio Krištofić koji je bio finalist regionalnog showa “X-Factor Adria”, a publici će se predstaviti i Valter Simčić koji je na 19. Grobničkoj skali odnio treću nagradu publike skladbom „Naš valcer“. Tu je i Stefani Žužić još jedna od finalistica glazbenog natjecanja The Voice-a . Svirat će i sastav Džentlmeni, na pozornici će zapijevati Vivien Galetta, ali i tri tenora Voljen Grbac, Joso Butorac i Edi Šegota. Pod svijetlima matuljske pozornice zapijevati će i poznata imena hrvatske zabavne glazbe kao što su Đani Maršan i Jelena Brajković, Neno Belan, Učiteljice, Maja Šuput i Neda Ukraden. Svih zajedno pozdravit će i „Kraljica karnevala“ Iva Ciceran iz matuljske maškarane grupe Vavek parićani zajedno s Meštrom Tonijem ,a biti će tu i prva pratilja Ivana Rubeša također iz matuljske grupe Zijat, sost, tancat i pit. U plesnom dijelu programa ali i predstavljanju tradicije kroz izradu cvjetova od krep papira sudjelovat će i navedene maškarane skupine iz kojih dolaze kraljica i prva pratilja, ali i udruge Mladi veli Brgud, Mučićeve Maškare i Pusni odbor Matulji, istaknula je zamjenica općinskog načelnika, Eni Šebalj.

Program kao i uvijek vodi zaštitno lice Lijepom Našom Branko Uvodić koji je zajedno sa organizatorom Općinom Matulji i najavio program.

Tridesetak izvrsnih glazbenika najbolja su pozivnica svim ljubiteljima dobre glazbe da 7. veljače budu u školskoj sportskoj dvorani u Matuljima i uživaju u izvrsnoj večeri nabijenoj emocijama te karnevalskom energijom. Prodaja ulaznica biti će organizirana na ulazu u Školsku sportsku dvoranu Matulji i to u petak (2.2. od 15-20 sati), subotu (3.2.2018. od 8 -13 sati) te ponedjeljak (5.2.2018.) i utorak (6.2.2018. od 15-20 sati).

– Već sad je iskazan zaista veliki interes građana pa se pozivaju svi zainteresirani da ulaznice nabave što prije jer je količina karata ograničena. U koliko se zadnjeg dana pokaže da je moguće postaviti još određeni broj sjedećih mjesta prodaja dodatnih karata vršiti će se na sam dan održavanja programa. Prilikom kupnje karat u koliko se radi o osobama s invaliditetom koje koriste invalidska kolica moli se za napomenu prilikom kupnje kako bi se osigurala mjesta koja imaju najbolji pristup invalidskim kolicima te kako bi se dogovorilo spuštanje u dvoranu liftom na međukatove. Sve o programima građani mogu pratiti putem web stranica Općine Matulji, Facebook-a a sve detaljne informacije mogu dobiti na drustvene.djelatnosti@matulji.hr, dodala je zamjenica općinskog načelnika, Eni Šebalj.

Organizator Općina Matulji u suradnji sa HRT-om poziva publiku da na Karnevalsku Lijepu našu dođu maskirani kako bi svi zajedno pokazali da je Općina Matulji uistinu najpusna Općina i kako bi se uz ove izvrsne glazbenike što bolje zabavili.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!