Karnevalsko ludilo na kotačima: 5. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2014.

Arhiva: Ekipa iz filma Parada u Matuljima

Arhiva: Ekipa iz filma Parada u Matuljima

Međunarodni sportsko-turističko-karnevalski rally garancija je da će 18. siječnja biti izuzetan ”puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru. Rok za prijave je zaključno do 14. siječnja u AK ”RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva u TZ Viškovo 13. i 14. siječnja od 16 do 18 sati. Sve ostale detalje provjerite u nastavku teksta.

Matulji – Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo koje samo što nije počelo.

Članovi autokluba ”RI autosport“, sportski zanesenjaci i ljubitelji maškara u svim oblicima, početkom 2010. godine organizirali su i izuzetno uspješno realizirali tada novo karnevalsko oktansko događanje na sasvim novoj, atraktivnoj lokaciji povezujući želje, interese i podršku četiri susjedne jedinice lokalne samouprave – dva grada i dvije općine zapadno od Rijeke – i uspjeli su u potpunosti. Iza njih su već četiri, a u jeku su intenzivnih priprema za ”5. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2014.“.

maskarani_rally-halubje_liburnija_2014

Na dan Halubajskog karnevala, u subotu 18. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan bez sumnje vrhunski spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva, četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta ”europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog ”velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj – ”staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera.

Sva vozila koja sudjeluju su maškarana, kao i njihovi vozači te brojna pratnja. Prosječno se okupi 50-tak vozila sa 200-tinjak sudionika iz 30-tak mjesta zemlje i inozemstva. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: ”A“ – osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), ”PvO“ – povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1985.g.), ”TKG“ – terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila (duljine do 5,5 metara, visine do 3,4 metra, odnosno 3,5 tone), te ”M“ – motocikli (na dva ili tri kotača).

Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili ”mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Službeni osiguravatelj je riječko ”Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena ”Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji su ”Autocentar Marinići“, Rijekaprojekt i Restaurant-pizzeria Delfino iz Lovrana.

Specifičan ”miris i okus“ ovom druženju daju i predstavnici brojnih karnevalskih grupa i udruga, kao i sportski suci auto, moto ili oldtimer klubova sa područja odvijanja rallya.

rally_maskaranih_oktanaca_halubje_liburnija_2013_1

Okupljanje sudionika je na igralištu Osnovne škole ”Sv. Matej“ u Viškovu, dok je start i prvi ispit spretnosti u centru mjesta na parkiralištu ”Milihovo“. Drugi je ispit u centru Matulja, a cilj i završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina.

Rok za prijave je kratak, primaju se zaključno do 14. siječnja u AK ”RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva u TZ Viškovo 13. i 14. siječnja od 16 do 18 sati. Sve su informacije dostupne na www.riautosport.hr. Kontakt sa organizatorom može biti i na adresi e-mail: ri-autosport@vip.hr ili riautosport1@gmail.com.

Međunarodni sportsko-turističko-karnevalski rally garancija je da će 18. siječnja biti izuzetan ”puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.

P R O G R A M:
Od 7,30 do 8,45 sati
VIŠKOVO – okupljanje na Sportskom igralištu Osnovne škole
VERIFIKACIJA SUDIONIKA I TEHNIČKI PRIJAM VOZILA – (obvezan je dolazak najkasnije do 8,45 sati)
09,45 sati …….. – objava Liste sudionika ( Starta lista )
09,50 sati …….. – svečano otvaranje Rallya na Parkiralištu MILIHOVO
10,01 sati …….. START prvog vozila i vožnja IS1 – Parkiralište MILIHOVO
oko 10,15 sati … KASTAV – centar – pristizanje prvog vozila okupljanje svih sudionika u centru Kastva – Trg M. Laginje
11,20 sati ……. – polazak iz Kastva u smjeru Matulja – PO ITINERERU
oko 11,35 sati … FRLANIJA – pristizanje prvih vozila uz kraće zadržavanje
11,50 sati ……. – polazak iz Frlanije u smjeru Matulja – PO ITINERERU
oko 12,00 sati … MATULJI – Parkiralište „Konzum“ (ex.”Turist“ ) – okupljanje svih sudionika
13,06 sati ……… MATULJI – centar – glavna prometnica – vožnja IS 2 –
– slijedi vožnja PO ITINERERU (kroz Pobre) u smjeru Opatije
13,30 sati ……… OPATIJA – CILJ RALLYA – Kupalište Slatina – ovjera VK
Oko 15,30 sati .. – Kupalište Slatina – podjela priznanja najuspješnijima

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!