Kastafski vrtić kreće u cjelodnevni rad – Gradu Kastvu odobrena sredstva od 1,9 milijuna kuna

…ilustracija…

Kako su naglasili iz Grada Kastva, usluga smjenskog rada pružat će se u 2 vrtićke grupe u DV Vladimir Nazor za ukupno 50 mališana.

Kastav – Gotovo dva milijuna kuna – točnije, 1,87 milijuna kuna – Grad Kastav dobio je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je taj iznos odobrilo za cjelodnevni rad Kastafskog vrtića temeljem natječaja za unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

– Grad Kastav i DV Vladimir Nazor ponudit će roditeljima unaprijeđene usluge za djecu vrtićke dobi kroz projekt „Kastafski vrtić – Cjelodnevni rad“. Projektom će se kroz novu organizaciju rada vrtića pružiti unaprijeđena usluga roditeljima koji zbog zahtjeva svog radnog mjesta imaju potrebu za proširenim radnim vremenom vrtića i doprinijeti usklađivanju obaveza poslovnog i obiteljskog života. Djeci će biti pružena unaprijeđena usluga, dostupna u skladu sa stvarnim potrebama djece i njihovih roditelja, što će unaprijediti i razvojne mogućnosti i poboljšati socijalizaciju djece, poručili su iz Grada Kastva.

Kako su naglasili, usluga smjenskog rada pružat će se u 2 vrtićke grupe u DV Vladimir Nazor za ukupno 50 mališana. Smjenski rad osigurat će se naizmjenično po tjednima, tako da će vrtić biti dostupan od 6:00 do 21:30 sati, u skladu s radnim vremenom roditelja. Djeca će i dalje provoditi maksimalno 10 sati u vrtiću, no sudjelovat će u programima u skladu sa potrebama organizacije rada roditelja.

– U svrhu ovakve organizacije rada, u DV Vladimir Nazor zaposlit će se četiri odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena. Postojeće i novozaposleno stručno osoblje koje radi direktno s djecom (odgojitelji/odgojiteljice i stručni suradnici) vrtića sudjelovat će u edukacijama za jačanje stručnih kompetencija s fokusom na poboljšanje komunikacije i interakcije s djecom, te na poticanje kreativnosti kao razvojne kategorije. Vrtići će se opremiti novim didaktičkim materijalima i opremom, javili su iz Grada Kastva.

Gradonačelnik Matej Mostarac kazao je kako će se Grad i dalje prilagođavati potrebama roditelja.

– Ovim projektom produžit ćemo radno vrijeme vrtića te omogućiti roditeljima koji imaju potrebu za proširenim radnim vremenom da njihova djeca dobivaju svu potrebnu uslugu u vrtiću. Grad Kastav i dalje će pratiti i osluškivati potrebe roditelja i djece na našem području s ciljem razvoja vrhunskog predškolskog odgoja u Gradu Kastvu, rekao je Mostarac.

Osim navedenog projekta, Grad Kastav prijavio se i dobio sredstva za još jedan projekt koje sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Naime, radi se o pozivu za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

Grad Kastav prijavio je radove na 3 objekta Dječjeg vrtića Vladimir Nazor – zamjenu grilja na vanjskoj stolariji i sanaciju podova na centralnom objektu u vrijednosti od oko 800 tisuća kuna, zamjenu postojeće vanjske stolarije na podružnici Mavrica vrijednosti oko 80 tisuća kuna te uređenje vanjske terase – postava montažnih jedara/tende i postava igrala – za podružnicu Kastafske sardelice vrijedne 47 tisuća kuna.

– Navedena ulaganja nužna su za podizanje kvalitete boravka djece i zaposlenika, njihovu sigurnost i ugodniji rad. U navedenim objektima je smješteno 15 odgojnih skupina, 276 djece, 31 odgojitelj te 16,5 predstavnika stručnih, administrativnih i tehničkih službi, javili su iz Grada Kastva.

Ministarstvo je odobrilo sufinancirati prihvatljive troškove na projektu u iznosu od oko 160 tisuća kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!