KineDok dolazi u susjedstva – Lovran će u Starom gradu ugostiti projekcije hit dokumentaraca

Okružene uskim uličicama i stoljetnim zgradama, projekcije će revitalizirati staro lovransko središte što je dio programa i jedan od važnih ciljeva ovog susjedstva.

Rijeka, Lovran, Novi Vinodolski, Delnice – Rijeka 2020 sa svojim programskim pravcem 27 susjedstava i KineDok, zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca, najavljuju uzbudljivo filmsko ljeto u čak sedam susjedstava naše županije: u Lovranu, na Drenovi, u Novom Vinodolskom, Malinskoj, Delnicama, na Unijama i Rabu!

Vođeni idejom decentralizacije kulturno-umjetničkih sadržaja u dislocirane prostore, 27 susjedstava nastoji povećati izvođenje suvremenih praksi na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja. Ova načela dijeli i KineDok koji se često održava na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, a sve u cilju buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razvijanja dijaloga o važnim društvenim temama.

– KineDok 2018 donosi 15 dugometražnih dokumentaraca, a među njima su festivalske uspješnice, kao i lokalni hitovi iz Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Norveške, Bugarske i Hrvatske.Prema tome, pozivamo vas da pronađete sebi najbliže mjesto na popisu egzotičnih lokacija i uživate u najboljim europskim dokumentarnim filmovima, kazali su organizatori o programu koji je započeo u Drenovi u petak, s filmom „Zvijer je još živa“.

Za svoju egzotičnu lokaciju Lovran je odabrao staru gradsku jezgru. Okružene uskim uličicama i stoljetnim zgradama, projekcije će revitalizirati staro lovransko središte što je dio programa i jedan od važnih ciljeva ovog susjedstva. Prikazat će se filmovi Hvala na kiši; Kupus, krumpir i ostali demoni; ULTRA; Funne: Djevojke koje sanjaju more.

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Rijeka2020

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!