Kino Sloboda ovog vikenda ugostit će 1. festival klasične glazbe “Lovran classic”

Arhiva

Izvođači na prvoj večeri festivala, ujedno i organizatori, Jelena Tihomirović, klavir i Metod Sironić, flauta, otvaraju festival koncertom s podnaslovom Klasični folklor.

Lovran – 1. festival klasične glazbe “Lovran classic”, održat će se od 13. do 15. srpnja Kinu Sloboda.

U tri večeri i jednoj matineji, predstavit će se renomirani glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, a nastupit će Jelena Tihomirović (klavir), Metod Sironić (flauta), Verica Šotarovska (klavir), Tanja Ruždjak (sopran) i Božo Letunić (klavir) te učenici lovranskog područnog odjela Umjetničke škole M.B.Rašana iz Labina.

– Izvođači na prvoj večeri festivala, ujedno i organizatori, Jelena Tihomirović, klavir i Metod Sironić, flauta, otvaraju festival koncertom s podnaslovom Klasični folklor. Ideja je bila pokazati kako hrvatski, mađarski, makedonski, španjolski i kreolsko-argentinski folklor zvuči kroz klasične instrumente. Drugi dan festivala, subota, 14. srpnja, najbogatiji je događanjima. U 12 sati predstavit će se učenici lovranskog područnog odjela Umjetničke škole M.B.Rašana iz Labina s klasičnim i popularnim programom. Lovranski područni odjel djeluje već četvrtu godinu zaredom i želja nam je bila promovirati njihove polaznike i pedagoge koji s njima predano rade. Navečer će nastupiti makedonska pijanistica Verica Šotarovska i predstavit će dijela Franza Schuberta, Franza Liszta i Frederica Chopina. Šotarovska živi i radi u Skopju, gdje predaje na centralnoj glazbenoj školi. Redovito koncertira u domovini i inozemstvu. Festival će zaključiti u nedjelju koncert opernih arija. Sopranistica Tanja Ruždjak i pijanist Božo Letunić, izabrali su program poznatih opernih i operetnih arija iz lirskog sopranskog faha od Donizettija i Verdija do Léhara i Gershwina. Tanja Ruždjak je mlada umjetnica međunarodne karijere koja je do sada nastupala s mnogim renomiranim ansamblima i orkestrima kod nas i u svijetu (Italija, Austrija, Slovenija, Nizozemska, Španjolska, SAD, Australija) te je dobitnica nagrada na međunarodnim natjecanjima. Trenutno je studentica poslijediplomskog studija u klasi prof. Claudie Visce na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Božo Letunić je umjetnički suradnik na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje surađuje s renomiranim umjetnicima i pedagozima kao što su Dunja Vejzović, Giorgio Surian, Vlatka Oršanić i drugi, najavili su organizatori iz Udruge Corona Laurea Lovran.

Održavanje festivala su omogućili Općina Lovran, ACI d.d., QUEO d.o.o. i Best Hospitality Solutions d.o.o. Cijena ulaznice iznosi 45 kuna, za festivalsku ulaznicu potrebno je izdvojiti 110 kuna, dok će umirovljenici, učenici i studenti za jednodnevnu ulaznicu izdvojiti 30 kuna, a za festivalsku 80 kuna. Ulaznice se mogu rezervirati unaprijed email adresom lovran.classic@gmail.com ili na broj 091 520 1848.

N. C. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!