Klub mladih IDS-a održao petu Akademiju uz dvadesetak sudionika iz Rijeke i Istre @ Opatija

ids_ddi_logo

Predavanja su održali predstavnici KM IDS-a i bivši glavni tajnik i saborski zastupnik IDS-a Emil Soldatić.

Opatija – Peta Akademija Kluba mladih IDS-a u organizaciji Istarskog demokratskog sabora i pod financijskim pokroviteljstvom Zaklade Friedrich Naumann održana je proteklog vikenda u Opatiji, a namijenjena je bila prvenstveno novim članovima i članicama Kluba mladih.

Više od dvadeset polaznika iz raznih podružnica KM-a IDS-a u Istri i Rijeci sudjelovalo je u radu Akademije, i to u raspravama i radionicama na temu ”djelovanje unutar Kluba mladih”, koje su omogućile polaznicima da nauče više o samoj organizaciji KM-a, komunikaciji među članovima te o odabiru ciljnih skupina i principu djelovanja za vrijeme trajanja predizbornih kampanja, ali i o prenošenju političkih poruka.

Predavanja su održali predstavnici KM IDS-a i bivši glavni tajnik i saborski zastupnik IDS-a Emil Soldatić.

Predsjednik Kluba mladih i član predsjedništva IDS-a Vili Rosanda govorio je o djelovanju unutar Kluba mladih predstavivši rad organizacije u protekloj godini. Osvrnuo se također na aktualnu političku situaciju oko parlamentarnih izbora i na političke ciljeve IDS-a i Kluba mladih za 2016. godinu. Savjetnik IDS-a Emil Soldatić osvrnuo se na temeljne politike IDS-a i na samo djelovanje stranke od osnutka do danas.

Govoreći o specifičnostima Istre, Soldatić je istaknuo da je ”Istra oduvijek bila otvorena i tolerantna za sve koji u nju dolaze. Svi koji su imali ksenofobičnu retoriku, potonuli su. Ljudi su ih odbili i tako pokazali više zrelosti od političkih elita”. Osvrnuo se i na temeljne politike IDS-a kazavši da se za IDS može metaforički reći da je svojim korijenima duboko u zemlji, a granama se propinje prema nebu.

Na Akademiji su gostovali i predsjednik ZP-a Liburnije Goran Šajina i predsjednik ZP-a Rijeka Srđan Srdoč.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!