Kod Konzuma u Matuljima uvedena naplata parkinga

parking_znak…probni parking trajat će tri mjeseca…
…prvih trideset minuta je besplatno…

Matulji – Kod bivšeg restorana Turist, započela je naplata parkirnog prostora i u centru Matulja, inače prva na području Općine Matulji. U centru mjesta, na parkiralištu Konzuma koji je u jednom manjem dijelu i u vlasništvu Općine Matulji, krenula je naplata parkinga koju provodi Liburnija parking, a koja se odnosi na pedesetak parkirnih mjesta.
Parkiranje se naplaćuje pet kuna po satu s time da je prvih trideset minuta besplatno. Naplata se provodi ručno i to svakodnevno od 7 do 20 sati, a prema prvim informacijama s terena, čini se da je dobro prihvaćena.
Naplata parkiranja u centru Matulja, prema riječima načelnika Općine Matulji Marija Ćikovića je zasad probna.
– Probni parking trajat će tri mjeseca. Nakon toga, znat ćemo što dalje. Prema projektu, zamišljeno je da na ulazu u ovaj parkirni prostor bude naplatna kućica i rampa, no s obzirom da je to značajna investicija počekat će do trenutka kada odlučimo da li ovakva naplata drži vodu. Nakon prvih nekoliko dana imamo povratne informacije da je ovo rješenje dobro, posebice iz razloga što je parkiralište oslobođeno od onih auta koji su puštani u ranim jutarnjim satima, a čiji su vlasnici odlazili na posao u Rijeku autobusom. Osim toga, s Konzumom i Liburnija parkingom dogovorili smo da nam oslobode parkiralište za manifestacije koje su se i dosad u određeno doba godine odvijale na tom prostoru.
– Za one koji idu autobusom napravljeno je parkiralište sa 50-tak mjesta kod Doma Permani.
U fazi smo dobivanja dozvole za pedesetak parkirnih mjesta na rubnom dijelu Jankovićevog dolca. Točnije, u naselju bi na dvije parcele trebala biti napravljena dva parkirališta s po 25 mjesta za automobile. Uz to postoji i besplatno parkirališe na Štacijonu i kod Hangara, dodao je Ćiković.
Ivan Mellor / Novi list / Liburnija.net

error: Content is protected !!