Koncertom Putokaza nastavlja se bogat kulturni program u Lovranu

Branko Stošić i Toni Družeta

Toni Družeta istaknuo je da sa suradnicima traži adekvatno rješenje da se organizacija kulturnih večeri izdvoji iz tvrtke Stubica kojoj je osnovna djelatnost komunalni resor.

Lovran – Koncertom Putokaza nastavlja se bogat kulturni program u kinu Sloboda, najavio je Toni Družeta, zamjenik općinskog načelnika, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

–          Glazbene priče albuma Mjesec, Androida, Porculan i Nova Zemlja očekuju ovog petka, 15. rujna s početkom u 20:30 sati, sve posjetitelje lovranskog kina Sloboda. Dah tradicije i modernog, u pitoresknom obnovljenom Kinu Sloboda. Krenite na glazbeno putovanje i Dotaknite Mjesec s Putokazima. Ulaz je slobodan, a koncert daruju Općina Lovran i Kulturna mreža PGŽ, napomenuo je Družeta.

Uz Družetu na tiskovnoj konferenciji sudjelovao je direktor Stubice, Branko Stošić, koji je rezimirao dosadašnji kulturni program u njihovoj organizaciji, ali i najavio dva koncerta u listopadu.

– Osim Putokaza u narednom periodu uz izložbenu djelatnost očekuju nas još dva koncerta u Galeriji Laurus. Ovogodišnju Marunadu obogatit ćemo s dva besplatna koncerta koja smo pripremili za naše sumještane i goste. Mihalj Ivković i Katarina Jurić predstavit će se 7. listopada s najljepšim notama Festivala Sanremo i Opatijskog festivala, dok će 27. listopada nastupiti Metod Sironić (flauta) i Jelena Tihomirović (klavir). Moram napomenuti da smo do sada realizirali niz besplatnih kulturnih programa te 70 kino predstava za koje su naši sugrađani morali izdojiti 15 kuna za ulaznicu. U galeriji Laurus realizirali smo osam izložbi, pet likovnih radionica, četiri koncerta te devet predavanja, dodao je Stošić uz napomenu da su svi programi realizirani pod pokroviteljstvom općine Lovran uz besplatan ulaz.

Toni Družeta istaknuo je da sa suradnicima traži adekvatno rješenje da se organizacija kulturnih večeri izdvoji iz tvrtke Stubica kojoj je osnovna djelatnost komunalni resor.

– Tražimo neki model upravljanja preko kojeg bi mogli staviti postojeća četiri objekta u svrhu turizma i kulture. Uz Galeriju Laurus i kino Sloboda to je kuća Lovranskega guca i kula. Radimo na tome i uskoro ćemo naći model kako to realizirati, rezimirao je Družeta.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!