Liburnija kolekcionarski bogatija – osnovano ‘Hrvatsko društvo kolekcionara militarije’

hrvatsko_drustvo_kolekcionara_militarije_2016_01

Za predsjednika Društva jednoglasno je izabran Damir Batistić, kolekcionar militarije, za dopredsjednika izabran je Čestimir Komarek, nadnarednik HV-a, dok će funkciju tajnika obnašati Damir Trinajstić.

Rijeka – Inicijativni odbor ”Hrvatskog Društva kolekcionara militarije“, nedavno je održao osnivačku skupštinu u prostorijama Hrvatskog Časničkog Zbora Primorsko-goranske Županije.

Svrha osnivanja Društva je promicanje razvitka i unapređenja znanja i kulture o vojnoj povijesti, a posebno kolekcionarstva militarije (općenito vojne memorabilije, opreme, kaciga, odora, odlikovanja, svega što je vezano za vojnu povijest, literature, fotografije, filatelije, maketarstva/modelarstva, vojnog, vatrogasnog i policijskog znakovlja i dr.).

Za predsjednika Društva jednoglasno je izabran Damir Batistić, kolekcionar militarije (autor desetak izložbi na temu Domovinskog rata, od kojih su najznačajnije ”Ratne Boje“ PPMHP u Rijeci te “Riječke Brigade“ DAR i voditelj tima kandidiranog za program 27 Susjedstava – Rijeka 2020, Europska prijestolnica kulture). Za dopredsjednika Društva, izabran je Čestimir Komarek, nadnarednik HV/m, dok će funkciju tajnika obnašati Damir Trinajstić.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!